KFC stunt tegen koploper Vitesse`22: verrassende 2-3 overwinning in slotfase

Castricum- KFC heeft zijn eerste uitzege van 2022 te pakken. Dinsdagavond wonnen de Koogers verrassend van koploper Vitesse`22. Op het veld in Castricum bleek dat KFC de koploper totaal niet ligt. Eerder al verspeelde de koploper punten in Koog aan de Zaan en mocht het de handen dichtknijpen nadat het in de slotfase op 1-1 was gekomen. Dinsdagavond boekte de ploeg uit Koog aan de Zaan de eerste uitzege van de competitie en werd het 2-3.
Voor Vitesse’22 was het de eerste nederlaag van dit seizoen. Matthew Brandsma werd in de slotminuut matchwinner door alert te reageren op een te korte terugspeelbal en schoot vervolgens de 2-3 binnen. Een team prestatie van jewelste die de domper van afgelopen zondag (0-2 verlies in Beverwijk tegen De Kennemers) snel doet vergeten. De voetballers van KFC kwamen voor rust op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Sietse den Haring. In de tweede helft verdubbelde Jayden Augustuszoon de marge door een rake kopbal uit een corner. De Castricummers kwamen met twee snelle tegentreffers terug in de wedstrijd. Maar het goudhaantje Brandsma bleek in de slotfase een gouden wissel voor trainer Guillaume Groot. Zondag 10 april ontvangt KFC sv Enkhuizen en zal het weer voor de winst moeten spelen. Maar bij KFC blijkt een voorspelling vaak lastig. Door de overwinning van dinsdag heeft KFC de 10e plek in handen met 16 punten uit 15 duels.
Foto`s: Peter Woud Onderschrift: opluchting bij vlaggenist Raymond Ranshuijsen


Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl