Jong AZ naar De Oude Meerdijk

Zaanstad- Jong AZ wacht vrijdag een verre uitwedstrijd tegen de koploper van de competitie. De ploeg van trainer Maarten Martens gaat dan op bezoek bij FC Emmen. Het treffen in De Oude Meerdijk begint om 20:00 uur.
De Alkmaarders gingen maandag ongelukkig onderuit tegen Roda JC. Op een regenachtig AFAS Trainingscomplex waren de ploegen aan elkaar gewaagd en had Jong AZ in de eerste helft zelfs het betere van het spel. In de 79e minuut belandde een terugspeelbal van Zico Buurmeester echter in het eigen doel en dat moment bleek beslissend: 0-1.
Einde aan reeks
Door de nederlaag kwam er voor Jong AZ een einde aan een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden. Daarin werden zeges geboekt op Telstar (3-2), MVV Maastricht (2-3), Jong FC Utrecht (0-1) en Jong PSV (2-0) en gelijkgespeeld tegen De Graafschap (0-0).
Meerdink & Griffith
AZ verlengde deze week het contract van Jong AZ-aanvallers Mexx Meerdink en Iman Griffith. Eerstgenoemde tekende bij tot medio 2027. Griffith deed dat tot 2024, met de optie voor nog twee seizoenen. Eerder verlengden ook Soulyman Allouch (medio 2024) en Onder 18-aanvaller Ro-Zangelo Daal (medio 2025)- die al tweemaal minuten maakten bij de beloften – hun contract.
Buitenshuis
Jong AZ overlegt aardige statistieken in zijn laatste uitduels. Zo bleef de ploeg in de laatste drie wedstrijden buitenshuis ongeslagen (twee zeges, één gelijkspel). Mocht dit vrijdag opnieuw gebeuren, dan heeft Jong AZ voor het eerst sinds zijn toetreding tot profniveau vier opeenvolgende uitwedstrijden niet verloren.
Thuiszeges
De Emmenaren tonen zich op hun beurt sterk in De Oude Meerdijk. Zo boekten de Drenten dit seizoen al twaalf thuiszeges, waaronder tien in de laatste elf duels.
Koploper
Mede door die prestaties gaat Emmen aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Dick Lukkien behaalde 71 punten uit 33 wedstrijden. Daarvan werden er 22 gewonnen, vijf gelijkgespeeld en gingen er zes verloren.
Rui Mendes
In zijn laatste speelronde speelde Emmen met 1-1 gelijk tegen De Graafschap. In Doetinchem kwamen de Superboeren op voorsprong, maar trok Rui Mendes de stand weer gelijk. Mendes werd daarbij de derde speler van dit seizoen die in zes opeenvolgende wedstrijden tot scoren kwam. De flankspeler is met veertien goals ook de huidige topscorer van Emmen.
Twee zeges
Jong AZ verloor in competitieverband nog nooit van FC Emmen. De ploeg stonden driemaal eerder tegenover elkaar. Daarvan won Jong AZ er twee en bleef er één gelijk. De laatste ontmoeting was op 22 november 2021. In Zaanstad bleef het 0-0.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Ingmar Oostrom. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Kevin Bodde en Kevin Weever. Joshua Kuipers is aangesteld als vierde official.
Live
FC Emmen – Jong AZ is vrijdag te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn.
ADO Den Haag
Volgende week vrijdag neemt Jong AZ het op tegen ADO Den Haag. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
ADO Den Haag – Helmond Sport
Excelsior Rotterdam – Telstar
FC Den Bosch – FC Dordrecht
FC Eindhoven – Almere City FC
FC Emmen – Jong AZ
FC Volendam – De Graafschap
MVV Maastricht – Jong FC Utrecht
NAC Breda – VVV-Venlo
Roda JC – Jong Ajax
TOP Oss – Jong PSV

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl