Strafschop in blessuretijd en OFC staat tegen Blauw Geel met lege handen

Oostzaan- De selectie van OFC zit momenteel is een klein dipje. De vele wedstrijden in korte tijd eist mogelijk zijn tol voor de Oostzaners. De ploeg van Pieter Mulders kamptmomenteel met veel blessures. Afgelopen zondag tegen Blauw Geel miste de ploeg vijf vaste krachten. En dat eiste zijn tol. Vorige week in het midweekse duel tegen Groene Ster werd met 2-2 gelijk gespeeld en nu ging het in de slotfase mis door dubieus gegeven late strafschop voor de bezoekers. Die werd raak geschoten en zo verloos OFC met 2-3 van Blauw Geel.
OFC maakte in de eerste helft een matige indruk. Blauw Geel kreeg teveel kansjes en de matig ingrijpende doelman Mike Grim had niet zijn dag. OFC herpakte zich vlak voor rust en door goed doorzetten van Joël Donald kwam de thuisploeg op 1-1.
Ook na rust maakte de Oostzaners weinig indruk. Door passie en strijd leek het erop dat de Oostzaners nog een punt over zouden houden aan de wedstrijd, toen Donald zes minuten voor tijd opnieuw een achterstand ongedaan maakte: 2-2 leek iedereen in Oostzaan het punt te accepteren. Maar in blessuretijd trok Blauw Geel alsnog aan het langste eind door toedoen van scheidsrechter Stan Teuben. Die gaf een strafschop waar ook de bezoekers enigszins verbaasd over waren.
Het drukke speelschema blijft aanhouden en de komende weken krijgen de geel zwarten het opnieuw druk. Ook dan mist het weer spelers. Woensdag speelt OFC in Haaksbergen tegen het stugge HSC ’21 en vier dagen is DEM de tegenstander. De ploeg uit Beverwijk heeft- na een trainerswissel- de weg omhoog gevonden.
OFC: Grim, Groenbast (70. Biberoglu), Baly, E. Veerman. (79. Yagou), Donald, Chih (46. Ten Hoope), D. Prijor, Springer, M. Veerman, G. Prijor, Walberg.
3e divisie; zondag 3 april 2022
OFC- Blauw Geel 2-3
Karakteristieken: 20. Van den Nieuwenhof 0-1, 41. Donald 1-1, 55. Van den Nieuwenhof 1-2, 84. Donald 2-2, 90+1. Van den Zanden (pen) 2-3.
Foto`s: Klaas HopmanDelen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl