Hoe is het met: Milan Klopper

Zaanstad- Jispenaar Milan Klopper speelt al weer in paar jaar bij ADO`20 in Heemskerk. Op de website van de Heemskerkers stond een intervieuw met Lou Koopman.
Je zou hem bijna vergeten, maar Milan Klopper is één van de selectiespelers van ADO’20. De 26 jarige inwoner van Jisp was de eerste zeven wedstrijden niet alleen één van de basisspelers van het team van trainer Roy van der Mije, maar zonder te overdrijven mocht je hem ook één van de smaakmakers noemen.
Want hoewel hij slechts zeven duels in actie kon komen (waaronder een bekerduel), scoorde hij vier keer en staat daarmee momenteel nog steeds, samen met Raymond de Waard en Luc Schuffelen, achter Jan-Willem Tesselaar (7x) en Danny Lute (6x) op een gedeelde derde plaats in het topscorersklassement. Toen ik hem voor dit interview belde, kwam hij voor de behandeling van zijn lies net terug van zijn arts. Alle reden dus om eens een praatje met hem te gaan maken over zijn huidige situatie.
Hoe is het nu met je?
“Op zich gaat het wel goed met me, maar als je vanwege een blessure lange tijd niet je hobby kunt uitoefenen is dat niet leuk. Gelukkig is het einde in zicht, ik ben bezig met mijn laatste herstelweken. Dus het gaat de goede kant op.”
Hoe kwam het dat je op 26 september tegen Hercules je laatste wedstrijd speelde?
“Ik had in vorige wedstrijden al last van kleine pijntjes, en dacht, of misschien moet ik zeggen hoopte, dat die wel zouden over gaan. Maar na deze wedstrijd was de pijn dusdanig dat ik noodgedwongen wel moest toegeven aan mijn blessure.”
Milan na zijn 2-0 score in het met 3-0 gewonnen thuisduel tegen UNA

Je herstel duurt nu al ruim een half jaar. Waarom moet dat zo lang duren?
“Voor een liesblessure staat altijd gemiddeld 4 tot 6 maanden. Bij mij zat de blessure diep en het herstel verliep traag, zodat ik helaas de maximale hersteltijd nodig bleek te hebben. Daarnaast moet ik bekennen dat ik ook iets te lang heb doorgelopen. En dat laatste moet ik mezelf kwalijk nemen.”
Hoe moeilijk is de afgelopen periode voor je geweest?
“Het is natuurlijk ontzettend frustrerend om niet in het veld te kunnen en niet te kunnen doen wat ik het liefste doe. Zeker als je het telkens weer probeert en iedere keer de reactie terugkomt. Je voelt je dan vaak hulpeloos. Datzelfde gevoel kreeg ik ook als ik bijvoorbeeld naar wedstrijden van ons team keek, die niet lekker liepen. Dan zou je zo wel in het veld willen springen om een handje te helpen!”
Steun vanuit de club? Medische begeleiding, de technische staf, medespelers?
“Daar valt niets op aan te merken. Sterker nog vanaf het begin kreeg ik van iedereen alle steun, werd gewoon overal bij betrokken. En om eerlijk te zijn heb je dat ook nodig. Ik moet er niet aan denken zo’n periode alleen door te moeten.”
Hamvraag: zien we je dit seizoen nog in actie? Zo ja, wanneer kunnen we je weer bewonderen?
“Ik verwacht dit seizoen zeker nog mijn wedstrijdje mee te pakken. Ik ben al weer voorzichtig aan het trainen, langzamerhand werken we weer naar volledige trainingen en dat gaat goed. Als het aan mij zou liggen, sta ik deze week nog in het veld….”
Hoe gaat voor ADO’20 het seizoen aflopen en wat zijn je plannen voor komend seizoen?
“Voor dit seizoen heb ik er vertrouwen in dat we bij de eerste vijf kunnen meedraaien. En wat de volgende jaargang betreft staat drie zaken bij mij voorop: gaan vlammen, fit blijven en meedoen voor de prijzen!
In actie bij een van zijn laatste wedstrijden, op 22 september 2021 in het bekerduel tegen KHFC (2-1 winst)

En de vreugde na afloop…

bron:ado20.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl