Jong AZ krijgt maandagavond bezoek uit Limburg

Zaanstad- Voor Jong AZ staat maandag andermaal een thuisduel op het programma. De ploeg van trainer Maarten Martens neemt het in Zaanstad op tegen Roda JC. De wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex begint om 20:00 uur.
In eigen huis boekte Jong AZ vrijdag zijn vierde zege op rij. Jong PSV werd door goals van Zico Buurmeester en Bram Franken met 2-0 verslagen. Eerder werden ook Jong FC Utrecht (0-1), MVV Maastricht (2-3) en Telstar (3-2) aan de zegekar gebonden.
Nieuwe topscorer
De goal tegen de Eindhovenaren was voor Buurmeester alweer zijn zesde van het seizoen. Daarmee is de middenvelder nu de nieuwe topscorer van Jong AZ. Yusuf Barasi en Iman Griffith staan beiden op de tweede plaats met ieder vijf doelpunten. Franken maakte uit een vrije trap zijn tweede van deze jaargang.
Debutant
Ro-Zangelo Daal debuteerde tegen Jong PSV in het betaald voetbal. De buitenspeler van AZ Onder 18 kwam vlak voor tijd binnen de lijnen.
De Boer
Oud-AZ’er Rody de Boer is de eerste keeper van Roda JC. De Hagenees kwam in 2018 van Telstar naar AZ. Na een verhuurperiode aan De Graafschap maakte hij afgelopen zomer de stap naar Kerkrade. Hij maakte dit seizoen in alle competitieduels zijn opwachting.
Klaasen
Middenvelder Robert Klaasen was van 2008 tot 2011 actief in de AZ Jeugdopleiding. Hij doorliep verschillende AZ Jeugd-teams en kwam tot 33 wedstrijden voor de beloften. Daarna maakte hij een transfer naar het Belgische KV Kortrijk.
Topscorer Vente
Dylan Vente is de topscorer van De Koempels. De spits was dit seizoen al twintig keer trefzeker.
Onderling
Jong AZ en Roda JC stonden zes keer eerder tegenover elkaar. Eén daarvan werd gewonnen door de Alkmaarse beloften. Twee keer won Roda en drie keer bleef het gelijk.
Goal van de Maand
De laatste ontmoeting met Roda JC eindigde in een gelijkspel. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 2-2. Namens de Alkmaarders waren Yusuf Barasi en Jelle Duin trefzeker. De uithaal van eerstgenoemde leverde hem daarnaast AZ’s prijs van Goal van de Maand November op.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Clay Ruperti. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Frans Ozinga en Joris Westhof. Boyd van Kommer is aangesteld als vierde official.
Live
Jong AZ – Roda JC is te volgen via het Twitter-account van AZ. Op ESPN zijn later die avond highlights te zien.
FC Emmen
Komende vrijdag reist Jong AZ af naar Drenthe. Dan staat in De Oude Meerdijk een ontmoeting met FC Emmen op de rol. De aftrap is om 20:00 uur.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
Jong Ajax – TOP Oss
Jong AZ – Roda JC
Jong FC Utrecht – NAC Breda
Jong PSV – FC Volendam

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl