SVA laat sc Hercules Zaandam ontsnappen

Assendelft- Er gebeurde zondagmiddag genoeg in het duel tussen SVA en sc Hercules Zaandam. Van een doelpunt van jubilaris Sebbe Davids- hij speelde zijn 200e wedstrijd voor SVA 1- tot een gelijkmaker in de `dying seconds`. Ook sc Hercules Zaandam spits Reino Kok was leidend voorwerp in het duel. De topscorer van de Zaandammers faalde vanaf de strafschopstip maar zorgde er met twee treffers voor – waarvan één in de slotfase- dat zijn ploeg toch een punt kon bijschrijven.
Op voorhand kon SVA blij zijn met een punt tegen de koploper maar na afloop van het duel overheerste teleurstelling door de gelijkmaker in de absolute slotfase. En Hercules Zaandam leed duur puntverlies in de titelrace met vv Limmen. De Limmenaren wonnen terecht van Sporting Krommenie en pakte daarmee de drie punten die achteraf genoeg bleken voor de koppositie.
De bezoekende ploeg had een veldoverwicht en speelde verzorgd voetbal maar had moeite met het felle SVA dat de mouwen wist op te stropen en mee ging in het fysiek sterke voetbal. In de slotfase lieten de Zaandammers dat mooie voetbal los en probeerden de opgelopen 2-0 achterstand ongedaan te maken. De treffers voor SVA vielen nadat Hercules Zaandam spits Reino Kok zijn strafschop gepareerd zag worden door SVA goalie Max Boon. In de 73e en 75e minuut- Door doelpunten van Sebbe Davids en Daan Rijkhoff- moest de toenmalig koploper twee tegentreffers slikken. Met hangen en wurgen wist de ploeg van Eric Heerings nog een punt te veroveren. Dat bleek loon naar werken maar het was niet genoeg om de koppositie in de 3e klasse-B vast te houden.
3e klasse-B Zondag 27 maart: SVA- sc Hercules Zaandam 2-2
73. Sebbe Davids 1-0, 75. Rijkhoff 2-0, 85. Kok 2-1, 90+6. Kok 2-2.
SVA: Boon; Rens van Lieshout, Jorn Davids, Hesp (65. Nick de Waart), Coen de Waart (65. Stef van Lieshout); Kriek, Sebbe Davids, Nootebos; Rijkhoff, Dijkers (76. Van Egmond), Bruins.
sc Hercules Zaandam: Bosma; Savastano, Van Oostenbrugge, Dündar (80. Van Wijnen), Magouz; De Graaf (80. Heringa), Schavemaker, Duijf; Baartscheer, Kok, Martis (60. Ent).
Foto`s: Michael Bruins


Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl