FC Zaandam doet goede zaken: 4-1 winst op DVVA en voorbij hfc EDO op ranglijst

FC Zaandam- Na de 2-2 uit tegen SV Marken waar de thuisclub lange tijd met 1-2 achterstond tegen FC Zaandam en pas scoorden in de 98e minuut was er vorige week zaterdag de uitwedstrijd tegen OSV. Ook daar voldoende kansen om met de rust ruim op voorsprong te komen en was het OSV die de Zaandammers een harde en wijze les bezorgden in effectief omgaan met de kansen. Met een totaal onnodige 4-1 nederlaag was de start van Serdar Öztürk met 2 punten redelijk. Het spel was goed en daar focust FC Zaandam zich op.
En dat goede spel werd zaterdagmiddag beloond met een zege op DVVA. Een duel tegen het door Covid-19 geplaagde DVVA, daar kon het balletje wel eens de goede kant op vallen en daar was alle hoop op gevestigd. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisclub, Luuk Steenkamp- de man in vorm bij FC Zaandam- schoot na een mooie combinatie de bal over het doel van DVVA. De Amsterdamse bezoekers stonden zaterdagmiddag zeker niet met de beste elf spelers in het veld maar in de beginfase creëerde ook zei een goede eerste kans echter aanvoerder en keeper Jory Witlam kon de inzet makkelijk stoppen. De eerste fase van de wedstrijd was gelijk opgaand maar het was FC Zaandam waar Zino Hartgers de score na een mooie aanval op het bord bracht 1-0.
De twee broers hadden er duidelijk zin in en nu was het Cerezo Hartgers die bijna de 2-0 kon maken maar hij zag zijn schot voorlangs zag gaan. FC Zaandam duidelijk de betere ploeg en de kansen regen zich aaneen. Zo ook in de 30e minuut waar gevlagd werd door de grensrechter van DVVA en de scheidsrechter wilde hier niet in meegaan. Cerezo kwam op snelheid op het doel af en de 2-0 lag tegen het net. Tenminste de toeschouwers dachtten dat de thuisploeg op rozen kwam te zitten. Na overleg met de grensrechter bleek dat de bal over de zijlijn was. Dit afgekeurde doelpunt leidde vooral tot frustraties bij FC Zaandam en de reservebank. Assistent trainer Marcel Halewijn kreeg hiervoor tweemaal geel wegens protesteren in een overigens verder sportief duel.
Voor DVVA was het echter uitstel van executie, na een prima genomen vrije trap van Luuk Steenkamp was het de uitstekend spelende David Zwiebel die de vrijetrap met zijn hoofd binnenkopte: 2-0.
De achterhoede van FC Zaandam was eindelijk compleet met de terugkeer van Bodhi Smis. Hij vormde een uitstekend duo met Jason Sambo en op de vleugels Brian Klein Reesink en Lars van Vliet en uiteraard de betrouwbare keeper Jory Witlam. Zo ook in de 45e minuut waar Lars van Vliet de al geklopte Jory Witlam op de doellijn moest assisteren en de zekere 2-1 voorkwam. In de rust bleef volgens afspraak Bodhi Smis in de kleedkamer achter en werd centraal achterin vervangen door Marc Molenaar. Al direct in de 2e helft lag de bal alweer in het doel. Na een prima aanval via David Zwiebel was het Cerezo Hartgers die de 3-0 kon maken waardoor er geen vuiltje meer aan de lucht meer hing. Een dubbele wissel bij FC Zaandam, Luuk en Hatim werden vervangen door Saiffedine El Abid en Mounir Raji die weer terugkeerde na een lange blessure. Deze twee spelers brengen veel routine en hoofdklasse ervaring met zich mee dus FC Zaandam bleef vrolijk verder voetballen en het publiek vermaken. Zo ook in de 70e minuut waar Mounir zijn teamgenoot Saiffedine alleen voor de keeper van DVVA kon zetten. De keeper bracht echter redding en voorkwam zo de eclatante 4-0 voorsprong. Uit het niets was het dan toch DVVA dat zowaar iets terug kon doen 1-3. Lars van Vliet kon niet meer verder en werd vervangen door Erkan Malkoc. In de 80e minuut kon DVVA zomaar de 3-2 maken maar het schot verdween hoog over het doel. Het staartje van deze wedstrijd was het aanzien meer dan waard, dan was het FC Zaandam dat alleen voor de keeper kwam na een geweldige actie van David Zwiebel maar de trekker werd niet overgehaald en aan de overkant was het Jory Witlam die nog tweemaal schitterend redding bracht.
Het slotakkoord was zowel grappig als kolderiek te noemen. Saiffedine dolde zijn tegenstander in het strafschopgebied van DVVA, de scheidsrechter zag er duidelijk geen penalty in maar de nummer 10 van DVVA dacht daar iets anders over en pakte de bal in zijn handen. Hij had daarmee de lachers wel op zijn hand. Het betekende overduidelijk hands en een penalty voor FC Zaandam. Saiffedine stuurde de keeper de verkeerde hoek in en de tweede overwinning was een feit: 4-1. Het spel onder Serdar Öztürk is plezierig om naar te kijken, er wordt hard voor elkaar gewerkt en de lessen worden snel opgepakt. Zoals effectief omgaan met de kansen die zich altijd aandienen. FC Zaandam gaat vanaf heden weer omhoog kijken en dat alles is een verdienste van de technische staf en de spelers.
Zaterdag 26 maart 2022 FC Zaandam- DVVA 4-1 (2-0)
Opstelling: Jory Witlam, Lars van Vliet,65e minuut Erkan Malkoc Jayson Sambo. Bodhi Smis 46e minuut Marc Molenaar.Brian Klein Reesink. Michael Nguyen, Zino Hartgers, Hatim el Abassi 60e minuut Mounir Raji, Luuk Steenkamp 60e minuut Seiffedine el Abid. David Zwiebel. Cerezo Hartgers.
Wissels: Saiffedine El Abid, Marc Molenaar. Erkan Malkoc. Mounir Raji
Door: Hennie van den Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl