FC Zaandam in derby tegen OSV in Oostzanerwerf met lege handen

Oostzanerwerf- De 2e klasse zaterdagvoetballers van FC Zaandam kwamen thuis met een 4-1 nederlaag. De derby met OSV ging verloren waardoor FC Zaandam zichzelf wederom tekort deed.
De ploeg van Maurice Renger en Kooger assistent Albert Windhouwer doen het prima in de zaterdag 2e klasse. Met 22 punten uit 13 duels mag de 5e plek een prima prestatie worden genoemd. Voor FC Zaandam daarentegen als is het niet ondenkbaar dat de Zaankanter nog van de voorlaatste plaats afkomen. Met 5 punten uit 13 duels vallen de Zaandammers dit seizoen wel wat tegen.
De klap van de vroege 1-0 kwamen de Zaandammers in de tweede helft niet meer te boven. De nummer voorlaatst speelt wisselvallig maar soms best aardig. Door het gebrek aan echte zelfvertrouwen moet de blauwwitten de punten te vaak afstaan aan de tegenstander.
Vooral de FC Zaandam spelers Cerezo Hartgers en Nadir Djebbi kregen voor rust opgelegde kansen om de score te openen. ad interim coach Serdar Öztürk vond zijn ploeg in de eerste helft de betere tegen de nummer 5 van de ranglijst.
Het was OSV speler Scotty Coolen die OSV enkele minuten na rust op voorsprong wist te brengen. Bij FC Zaandam begonnen toen de koppies te hangen. Jesse Willems scoorde tweemaal voor de thuisploeg. FC Zaandam speler Saifeddine el Abid scoorde de enige (3-1) Zaandammer goal. In de slotfase werd het nog 4-1 en was het verzet definitief gebroken. OSV-aanvaller Nicky Roele pakte vervolgens nog zijn tweede gele kaart en mocht met rood inpakken.
Zaterdag19 maart 2022: OSV-FC Zaandam 4-1.
Karakteristieken: 49. S. Coolen 1-0, 56. Willems 2-0, 60. Willems 3-0, 62. El Abid 3-1, 69. Willems 4-1.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl