Goede tweede helft cvv Blauw Wit W voldoende voor zege op vv Jisp

Westknollendam- In de zaterdag 4e klasse- B heeft CVV Blauw-Wit (W) goede zaken gedaan door voor de tweede keer in vier dagen een tegenstander uit Wormerland te kloppen. Na afgelopen zaterdag WSV 1930 werd dinsdagavond gewonnen van vv Jisp. Na een moeizame eerste helft wist cvv Blauw-Wit het verschil te maken in het tweede bedrijf. Het won uiteindelijk zeer verdiend met 2-0.
De laatste vijf officiële ontmoetingen met Jisp leverde voor cvv Blauw-Wit vier zeges en een gelijkspel op. Gecombineerd met de posities op de ranglijst klopte het West-Knollendamse hart vooraf vol verwachting. De thuissupporter die een makkelijke doordeweekse avond verwachtte, zat er in het eerst bedrijf goed naast. vv Jisp trok een muur op eigen helft op en wachtte zeer geduldig. cvv Blauw-Wit had zeer veel moeite met deze aanpak en kon aanvallend maar mondjesmaat het verschil maken. De beste twee kansen volgden elkaar op in de 23e minuut. Bij een afgeslagen corner haalde Rico Griek verwoestend uit, maar de redding was minstens net zo mooi. Uit de volgende corner toverde cvv Blauw-Wit een variant uit de hoge hoed. Het was aan het eind van deze variatie opnieuw Rico die de 1-0 leek aan te tekenen, maar hij gaf te veel richting aan zijn kopbal. Aan de andere kant mocht cvv Blauw-Wit niet klagen dat scheidsrechter Marees niet naar de stip wees toen tijdens een spaarzame tegenaanval een vv Jisp-spits duidelijk uit balans werd gebracht in kansrijke positie.
Trainer Pieter van Netten benutte de rust om zijn elftal om te zetten. Linksback Leon Seitner kwam op de 10-positie en dat bleek later de winnende zet. Aan zijn hand ontstond er na de thee met name meer tempo, maar ook beter positiespel van de thuisploeg. Het leidde tot een onophoudelijke belegering van het vv Jisp-doel. Zoals vaker tegen de staartploeg kende die in haar keeper de beste speler. Na de nodige reddingen was ook de uitblinker aan vv Jisp-zijde kansloos op een inzet van topscorer Thomas van Eig. Hij raakte de voorzet van Mats van Olst precies voldoende om de bal in de lange hoek te laten landen: 1-0. Tien minuten later verdubbelde Thomas de voorsprong. Het was dit keer een goede aanval over rechts die de goaltjesdief zeer alert bij de eerste paal van richting veranderde: 2-0. Doelpunten vielen er daarna niet meer ondanks de nodige kansen. De beste was voor onze kersverse debutant Tijn de Waal die met een kopbal nog zeer dichtbij een derde was.
Zaterdag start voor cvv Blauw-Wit de tweede seizoenshelft met een nieuwe thuiswedstrijd. Dan ontvangen wij om 14.30 uur in de Karnemelksepolder de Zaanse competitiegenoot nummer voorlaatst in de zaterdag 4e klasse-B sv Rood Wit Zaanstad. vv Jisp vervolgt met de lastige uitwedstrijd bij OFC.
Opstelling CVV Blauw-Wit (W) 1: Stan Luttikhuizen; Maik Pasveer (Thierry Tijms/87), Jesper van Houts, Jesse Borrie, Leon Seitner; Mats van Olst (Jasper Konijn/87), Jan Jaap Jonker, Rico Griek; Quint de Graaf, Thomas van Eig (Tijn de Waal/78), Joram Mantel (Daan Brouwer/73)
Foto: Theo van VlaanderenDelen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl