FC Zaandam kan voorsprong in slotfase niet vasthouden

Marken- Alle wedstrijden die op zaterdag worden afgelast zullen in verband met het volle programma doordeweeks moeten worden ingehaald. Zo ook de wedstrijd tussen sv Marken en FC Zaandam die op zaterdag 26 februari werd afgelast. Door een doelpunt in de absolute slotfase kreeg FC Zaandam de deksel op de neus en kon het slechts een punt bijschrijven.
De eerste lichte dreiging was voor sv Marken maar al snel was FC Zaandam zeer dreigend met een snelle uitbraak en twee man vrij voor de goal. Net binnen het kwartier spelen kwamen de gasten uit Zaandam op een 0-1 voorsprong. Bij vermeend buitenspel stond de verdediging van SV Marken stil en kreeg Brian Klein Reesink de gelegenheid om de bal in de kluts van afstand in de verre hoek te schieten. SV Marken speelde slordig en met te veel onnodig balverlies waardoor FC Zaandam met snelle uitbraken en paar keer dreigend waren. Rond het half uur spelen was SV Marken een aantal keer dreigend maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Met een 0-1 stand op het scorebord gingen de ploegen aan de thee en teleurstellend eerste bedrijf voor met name SV Marken.
Na de thee bleef Tijs Klaver achter in de kleedkamer en werd vervangen door Ricardo Zeeman. Binnen een minuut spelen verdubbelde Zaandam bijna de stand maar het schot van de zijkant werd uitstekend door Wesley Uithuisje tot corner verwerkt. SV Marken zette vanaf de vijfde minuut na de rust druk naar voren en kreeg een aantal goede tot zeer goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. In de 65ste minuut was er dan eindelijk loon naar werken, een prima aanval werd door Youran Burggraaf recht voor de goal tegen de touwen geschoten 1-1. Kort hierna kreeg Roy Honingh een prima kopkans en werd een diagonaal schot van FC Zaandam tot corner getikt. In de 72ste minuut kwamen de gasten wederom op voorsprong. Een lage corner werd niet goed verdedigd en van dichtbij door Nadir Djeddi binnen gewerkt 1-2. SV Marken zette nog een tandje bij en in een hoog tempo probeerde de thuisploeg er minimaal een verdiend gelijkspel uit te slepen. Dominic Zeeman werd mee naar voren gestuurd om nog meer druk te kunnen zetten. In de 98ste had dat resultaat en kopte hij dan ook de 2-2 tegen de touwen. Kort erna redde doelman Witlam van FC Zaandam op een inzet van Simon Tol, waarmee hij een punt redde voor zijn ploeg. Na liefst elf minuten extra tijd, niet onterecht gezien de vele krampgevallen bij de gasten en een korte blessure van de scheidsrechter, floot scheidsrechter Punt voor het einde van deze- met name in de tweede helft- enerverende wedstrijd. Zaterdag 19 Maart staat voor FC Zaandam de uitwedstrijd tegen OSV op het programma aanvang 14.30 uur.
Foto`s: Jan Pieter Schouten

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl