CVV Blauw-Wit (W) neemt de punten mee uit Wormer

Wormer- Zaterdag 4e klasser Blauw Wit W heeft zaterdag een nipte uitoverwinning geboekt. In Wormer werd WSV’30 zaterdag 1 met 1-2 verslagen. Hiermee keert cvv Blauw-Wit 1 terug in het linker rijtje en staat het nu stevig in de middenmoot. Een fijne overwinning voor de ploeg van Pieter van Netten tegen een directe concurrent.
Op het kunstgras in Wormer werd klokslag 14:30 uur gefloten voor de start van de eerste helft. Bij cvv Blauw-Wit keerde onder andere clubtopscorer Thomas van Eig terug in de basis na een hamstringblessure. Na twee nipte nederlagen zonder doelpunten te maken tijdens zijn afwezigheid was hij weer fit genoeg om vandaag te starten. De Westknollendammers begonnen sterk aan de wedstrijd en creëerde een paar mogelijkheden om op voorsprong te komen. WSV ’30 had een aantal keer moeite met de linkerkant van cvv Blauw-Wit. Met Leon Seitner als linksback en met Quint de Graaf als linksbuiten werd er voor voldoende dreiging gezorgd. Na 14 minuten was het raak. Centrale verdediger Jesse Borrie wist via een goede pass van achteruit Quint de Graaf te bereiken. Quint bleef koel en wist de 0-1 op het scorebord te zetten. Enkele minuten later was een aanval via de linkerkant wederom succesvol. Quint was deze keer aangever en Thomas stond goed opgesteld om de tweede goal in te tikken. In het vervolg van de eerste helft bleef cvv Blauw-Wit de betere partij, al kwam WSV’30- mede door een vroege wissel- wat beter in de wedstrijd. Tot grote kansen kwam WSV’30 niet in de eerste helft. cvv Blauw-Wit had in de eerste helft nog de betere kansen en had het eigenlijk met een grotere voorsprong de rust in moeten gaan. Een van de mogelijkheden in de eerste helft op 0-3 was voor Thomas van Eig. Hij probeerde een voorzet erin te schieten, waarbij een kopbal op dat moment een betere keuze was geweest.
In de tweede helft was het spelbeeld anders dan in de eerste helft. cvv Blauw-Wit begon erg slordig aan de tweede helft en dit zorgde in de eerste vijf minuten al voor enkele mogelijkheden voor WSV’30. De aanvallers van WSV’30 waren echter niet scherp genoeg. Na ruim een uur kwam Rico Griek in het veld voor Daan Brouwer. Door wat positionele wisselingen kreeg cvv Blauw-Wit weer wat meer grip op de wedstrijd, ondanks dat het niveau van de eerste helft niet meer werd behaald. WSV ’30 had vaker de bal en kwam een aantal keer gevaarlijk in de 16 van cvv Blauw-Wit. De Wormernezen waren echter vaak in de eindpass slordig waardoor de sterk spelende Jesse Borrie en Jesper van Houts veel konden weghalen. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam cvv Blauw-Wit tweemaal goed weg. Een aanvaller van WSV’30 leek onderuit gehaald te worden in de zestienmeter. Scheidsrechter Roeleveld zag hier echter niets in. Daarnaast wist Stan Luttikhuizen met zijn voet een aansluitingstreffer te voorkomen. Laat in de tweede helft mocht Bram Wiersma zijn officiële debuut maken. Hij verving de leeg gestreden Thomas van Eig voor de laatste minuten. Bram kreeg in het begin van de blessuretijd de ideale kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Waar Joram Mantel misschien zelf had kunnen schieten koos hij ervoor om de bal breed te leggen op Bram, alleen de keeper lag goed in de hoek om een droomdebuut te voorkomen. In de blessuretijd wist WSV’30 toch nog de aansluitingstreffer te maken. Een afvallende bal werd vanaf een meter of 11 binnen geschoten waardoor WSV’30 nog even hoop kreeg om een resultaat te behalen. cvv Blauw-Wit kwam niet echt meer in gevaar in de laatste minuten en wist zo een zwaar bevochten overwinning te behalen. Mede door een sterke eerste 25 minuten waarin het verschil werd gemaakt kan cvv Blauw-Wit met vertrouwen uitkijken naar de inhaalwedstrijd tegen vv Jisp aanstaande dinsdag om 20:00 uur.
Opstelling CVV Blauw-Wit (W) 1: Stan Luttikhuizen; Maik Pasveer, Jesper van Houts (Jeffrey Kat/81), Jesse Borrie, Leon Seitner; Jan Jaap Jonker, Mats van Olst; Daan Brouwer (Rico Griek/63), Sven Keppel (Joram Mantel/46), Quint de Graaf; Thomas van Eig (Bram Wiersma/88)
Foto`s: Theo van Vlaanderen
Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl