zvv Zaanlandia zet stijgende lijn voort na winst op RCZ (zat)

Zaandam- Het duel tussen de zaterdagploeg van RCZ en zvv Zaanlandia was een heerlijk duel. Zaanlandia en RCZ deden aan reclame voor het zaterdag voetbal in de 4e klasse. In een heerlijke derby viel er genoeg te beleven. Dit zag ook Zaandammer Frank Schuitemaker die sinds dit seizoen de zaterdagploeg van koploper asc De Volewijckers onder zijn hoede heeft. Die ploeg staat zaterdag 19 maart in Zaandam tegenover zvv Zaanlandia en is gewaarschuwd.
In een attractieve wedstrijd waarin genoeg gebeurde en het spel op en neer golfde wist zvv Zaanlandia de score te openen. Dat was niet verwonderlijk want `de zwartjes` hadden een licht overwicht. Opmerkelijk was de rode kaart voor verdediger Ozguner die zich niet kon beheersen en natrapte en zijn ploeg 5 minuten voor rust daarmee benadeelde. Een minuut voor het fluitsignaal wisten de bezoekers de 2-0 te forceren en daarmee leek de wedstrijd beslist. In de 2e helft gebeurde er ook weer genoeg en werd er nog eens 5 maal gescoord. Net als de voorgaande twee duels was er na 90 minuten voetballen ook deze zaterdag weer een positief resultaat voor de ploeg van Hendri Siemons. Dit keer werd het een nipte 3-4 overwinning op RCZ. Daarmee passeert zvv Zaanlandia de zaterdagploegen van RCZ en vvv Westzaan op de ranglijst en staat het op een verdiende 10e plaats.
De volgende twee duels zijn bepalend voor de weg omhoog die de ploeg wil blijven inzetten. Woensdag 16 maart om 20:00 uur speelt zvv Zaanlandia uit bij sv De Meteoor en ontvangt het zaterdag 19 maart koploper asc De Volewijckers.