Derby vv Jisp en Fortuna Wormerveer (zat) beslist in Wormerveers voordeel

Jisp- Het duel in de zaterdag 4e klasse-B tussen vv Jisp en de zaterdagploeg van Fortuna Wormerveer eindigde in 3-5. Op voorhand voorspelden de critici een monsterscore maar niets bleek minder waar. Zoals verwacht won Fortuna Wormerveer in Jisp van hekkensluiter vv Jisp, maar die overwinning geschiedde met de nodige tegentreffers voor Fortuna en slechts één doelpunt verschil.
De zaterdag 1 van Fortuna Wormerveer moest van ver komen om de winst veilig te stellen. De dorpsploeg waar trainer Marcel in 1987 zijn carrière begon verweerde zich kranig. Oud Fortunees Peter Tania had zijn ploeg goed georganiseerd. Fortuna Wormerveer had heel veel balbezit maar creëerde niet makkelijk kansen. Het veld hielp ook niet mee om makkelijk te combineren maar de echte overtuiging ontbrak ook. Toch leek Fortuna op rozen te zitten na een kwartier spelen. Jisper Yannick Klopper, spelend tegen zijn dorpsgenoten , was in de 16 meter attent en schoot 0-1 binnen. Maar van lekker achterover zitten op de bank was geen sprake. vv Jisp kreeg 1 corner en die werd kiezelhard ingekopt 1-1.
Dat leek de ruststand te worden maar daar dacht de scheidsrechter anders over. Het lichte contact van Ian met een Jisp speler werd direct bestraft met een pingel. 2-1 voor vv Jisp! Na de thee de afspraak om veel meer energie in de wedstrijd te leggen. Maar binnen 1 minuut counterde vv Jisp genadeloos naar 3-1. Het zou toch niet gebeuren dat vv Jisp zou gaan winnen. Onder aanvoering van Ran en Yannick werd er orde op zaken gesteld. Ran benutte een penalty in de 67e min en direct daarna maakte Yannick de 3-3. De schade was hersteld en de jacht op de overwinning werd ingezet. Opnieuw een penalty door Ran strak ingeschoten 3-4 en 10 minuten voor tijd de 3-5 na een combinatie tussen de gebroeders Quinten en Yannick, door laatstgenoemde afgewerkt tot 3-5.
Met 5 gespeeld 13 doet Fortuna Wormerveer zaterdag 1 volop mee in de tweede periode. Door de belangrijke zege blijven de Wormerveerders in het spoor van de nummers 2 en 3 op de rangslijst. Dat zijn SDOB en de zaterdagploeg van OFC die ook beide zaterdagmiddag geen fouten maakten. De weg is nog lang en Fortuna Wormerveer heeft alles nog in eigen hand. Dan zal het ook volgende week geen fout mogen maken wanneer het volgende week rksv TOB op bezoek krijgt.
De ploeg van trainer Peter Tania blijkt wanneer het compleet is een taaie tegenstander. Vorige week was er ziek en zeer en kon het duel met cvv Blauw Wit W in Westknollendam geen doorgang vinden. Dat duel wordt aanstaande dinsdag om 20;00 uur ingehaald. Drie dagen later spelen de Jispenaren in Oostzaan tegen de zaterdagploeg van OFC.
Foto`s: Theo van VlaanderenDelen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl