Jong AZ ontvangt De Witte Leeuwen

Zaanstad- Voor Jong AZ staat maandag een derby op de rol. De ploeg van trainer Maarten Martens neemt het dan in eigen huis op tegen Telstar. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur.
De Alkmaarders pakten vrijdag een zwaarbevochten punt bij De Graafschap. In stadion De Vijverberg kregen De Superboeren meerdere grote kansen, maar de Alkmaarse defensie hield – mede door een reeks fraaie saves van Sem Westerveld – stand: 0-0.
Oekraïense vlag
Fedde de Jong – sinds kort één van Jong AZ’s aanvoerders – droeg in Doetinchem een band in de kleuren van de Oekraïense vlag. Dit als gezamenlijk statement tegen het conflict in het Oost-Europese land.
Late treffer
Het Telstar van trainer Andries Jonker speelde vrijdag met 2-2 gelijk tegen TOP Oss. In eigen huis kwamen de ploeg uit Velsen-Zuid op voorsprong door een treffer van Rein Smit. TOP nam daarna echter het heft in handen en kwam tot 1-2. In extra tijd bezorgde Anwar Bensabouh zijn ploeg alsnog een punt met een late treffer.
Verleden bij AZ
Vincent Regeling en doelman Abdel Mounaim El Ouazzane hebben een verleden bij AZ. Laatstgenoemde speelde van 2009 tot 2016 in de AZ Jeugdopleiding. Regeling wat van 2011 tot 2016 actief in Alkmaar. Hij debuteerde als Jong AZ’er in het betaald voetbal en kwam tot 44 wedstrijden voor de beloften. Hij is de oudere broer van Rik Regeling, die AZ deze zomer transfervrij verliet.
Eerste zege
Jong AZ en Telstar stonden negen keer eerder tegenover elkaar. De beloften uit Alkmaar wachten nog altijd op de eerste zege op hun provinciegenoot. Vijfmaal won Telstar en viermaal werd het gelijk.
Van Gaal
In de laatste ontmoeting stond Oranje-bondscoach en voormalig AZ-trainer Louis van Gaal – samen met Jonker – aan het roer bij Telstar. Dit om geld in te zamelen voor Stichting Spieren voor Spieren. Telstar won met 1-0 door een vroege goal van Glynor Plet.
Weerzien
Voor Jong AZ-trainer Martens was dat duel een weerzien met zijn vroegere coach. Met Van Gaal als trainer werd de Belg in 2009 landskampioen met AZ.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Clay Ruperti. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Joey Waleveld en Robert Kunst. Rick Sturm is aangesteld als vierde official.
Live
Jong AZ – Telstar is te volgen via het Twitter-account van AZ. De highlights zijn later op de avond op ESPN te zien.
Jong PSV
Volgende week reist Jong AZ af naar Maastricht voor een inhaalduel met MVV. Het eerstvolgende thuisduel is op vrijdag 1 april. Dan komt Jong PSV op bezoek in Zaanstad.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
Jong Ajax – ADO Den Haag
Jong FC Utrecht – Almere City FC
Jong PSV – FC Emmen
Jong AZ – Telstar

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl