Vijftien AZ’ers in voorselecties Oranje-jeugd

Zaanstad- Vijftien AZ’ers ontvingen vrijdag bericht van de KNVB. Zij zijn opgenomen in voorselecties van de Oranje-jeugd. De Onder 19- en Onder 17-groep speelt in eigen land om kwalificatie voor het EK, terwijl de Onder 18-selectie oefeninterlands afwerkt.
Oranje Onder 19
Fedde de Jong, Jurre van Aken, Nick Koster, Mexx Meerdink en Myron van Brederode zitten bij de voorlopige selectie van Oranje Onder 19, dat eind maart in actie komt in de UEFA U19 Elite Round. In eigen land staan wedstrijden tegen Servië (23 maart), Noorwegen (26 maart) en Oekraïne (29 maart) op het programma. Tegen deze opponenten moet kwalificatie voor het EK in Slowakije worden afgedwongen.
Oranje Onder 18
In de voorlopige selectie van Oranje Onder 18 zijn zeven AZ’ers terug te vinden: Dave Kwakman, Ernest Poku, Lewis Schouten, Maxim Dekker, Ro-Zangelo Daal, Sem Dekkers en Wouter Goes. Oranje Onder 18 reist af naar de Duitsland, waar geoefend wordt tegen Frankrijk (26 maart) en het gastland (28 maart).
Oranje Onder 17
Drie AZ’ers maken kans op een oproep voor Oranje Onder 17: Ilias Splinter, Joeri Oud en Tristan Kuijsten. In de UEFA U17 Elite Round speelt deze selectie tegen Hongarije (24 maart), Slowakije (27 maart) en Griekenland (30 maart) om plaatsing voor het EK. bron:az.nl