3e periodeontknoping op maandag 14 maart: Telstar-NAC, MVV-Jong AZ en Emmen-FC Volendam

Zaanstad- Op 14 maart vindt de 3e periodeontknoping plaats, waar FC Eindhoven, FC Volendam en FC Emmen onderling gaan uitmaken wie het felbegeerde Bronzen Schild in de wacht gaat slepen! Normaal gesproken zou dit afgelopen vrijdag plaatsvinden, maar omdat speelronde 27 werd uitgesteld, is de periodewinnaar nu 14 maart bekend. Jong AZ speelt dan de verre uitwedstrijd in Maastricht tegen MVV. Telstar ontvangt NAC Breda en FC Volendam speelt de kraker uit bij FC Emmen.
Eindhoven ontvangt maandag 14 maart ADO Den Haag in het Jan Louwers Stadion. Eindhoven zal er alles aan doen om de koppositie in de 3e periode niet uit handen te geven aan FC Volendam of FC Emmen. Volendam staat namelijk met 20 punten op de tweede plek en Emmen op de derde plek met 19 punten in de 3e periode.
Op 14 maart vindt ook het duel plaats tussen FC Volendam en FC Emmen. De Volendamse ploeg van trainer Wim Jonk is al maanden de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie, maar mag die avond niet verslappen, willen ze als periodewinnaar uit de bus komen. Daardoor blijft het bloedstollend spannend wie dit keer de periodewinst in de wacht gaat slepen! We zetten alle mogelijke scenario’s op een rijtje:
Mogelijke scenario’s:
FC Eindhoven periodekampioen
Bij een winst van FC Eindhoven tegen ADO Den Haag en tegelijkertijd een winst van FC Volendam kan Eindhoven maandag 14 maart periodekampioen worden. Kanttekening daarbij is dat FC Volendam dan niet met minimaal meer dan vier doelpunten verschil wint van Emmen. FC Eindhoven wordt ook periodekampioen bij een gelijkspel Mits FC Volendam en FC Emmen ook tegen elkaar gelijk spelen.
FC Volendam periodekampioen
Als FC Volendam wint en FC Eindhoven verliest, dan gaat de periodewinst naar Volendam. Weet de club uit Eindhoven te winnen dan Moet FC Volendam met minimaal meer dan vier doelpunten verschil winnen om de periodewinst te verzekeren. Dit is ook het geval bij een gelijkspel van FC Volendam en een verlies FC Eindhoven.
FC Emmen periodekampioen
FC Emmen wordt periodekampioen als het maandag 14 maart wint van Volendam en FC Eindhoven verliest. De zege moet dan wel voor elkaar gebokst worden zonder Mart Lieder, die vrijdag de kruisband van zijn linkerknie scheurde en dit seizoen niet meer in actie komt.
Alle acht wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie die op vrijdag 18 februari werden afgelast vanwege de storm Eunice zijn opnieuw ingepland. De nieuwe data en tijden staan hieronder.
Wedstrijd Nieuwe datum
FC Dordrecht – TOP Oss Maandag 14 maart 20.00 uur
MVV – Jong AZ Maandag 14 maart 20.00 uur
FC Eindhoven – ADO Den Haag Maandag 14 maart 20.00 uur
FC Den Bosch – Jong PSV Maandag 14 maart 20.00 uur
Roda JC – De Graafschap Maandag 14 maart 20.00 uur
Telstar – NAC Breda Maandag 14 maart 20.00 uur
Helmond Sport – VVV-Venlo Maandag 14 maart 20.00 uur
FC Emmen – FC Volendam Maandag 14 maart 20.00 uur
Verplaatst
De volgende twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie zijn verplaatst zodat alle inhaalwedstrijden tegelijk op maandag 14 maart kunnen worden gespeeld.
Wedstrijd Oude datum Nieuwe datum
Jong AZ – Telstar Maandag 14 maart 20.00 uur Maandag 7 maart 20.00 uur
TOP Oss – Roda JC Zaterdag 12 maart 16.30 uur Vrijdag 11 maart 20.00 uur

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl