Koploper sc Hercules Zaandam wint zakelijk bij Sporting Krommenie

Krommenie- Het had een aantrekkelijke wedstrijd moeten worden. Runner up Sporting Krommenie, de nummer drie van de ranglijst, tegen koploper sc Hercules Zaandam. De score van 1-2 stond na de volle 90 minuten en ruim vijf minuten blessuretijd op het scorebord. Het werd vechtvoetbal, iets waar Hercules Zaandam prima in mee ging. De geroutineerde bezoekers uit Zaandam konden de overwinning over de streep trekken. De ploeg van trainer van Eric Heerings kon wederom een overwinning bijschrijven en lijkt door alleen vv Limmen te kunnen worden bijgehouden.
Het was wederom goaltjesdief Reino Kok die na twintig minuten spelen trefzeker was. Tien minuten later joeg Kevin Wijndal een weggekopte bal keihard achter Krommenie doelman Nick Baas. In de laatste minuut van de eerste helft kon Sporting Krommenie namens Jim Gielen de spanning terugbrengen. In de tweede helft kwamen de bezoekers niet echt meer in gevaar. De Krommenieër defensie had de handen vol aan de behendige buitenspelers Bas Ent en Kevin Wijndal. Het publiek dat op het Provily Sportpark aan de Marslaan veelal voor de kantine stond kon genieten van een redelijk duel waarin het met een zonnetje in het gezicht prima toeven was.
Sporting Krommenie: Baas, Hakvoort, Gielen, De Graaf, Koomen, Bout, De Wit, Obdam, Lenos (46. Monni), De Vries (46. Unlu), Posthouwer
sc Hercules Zaandam: Bosma, Van Wijnen (46. Van Oostenbrugge), Dündar, Schoten, Duijf, Heringa (Baardscheer), De Graaf, Kok, Wijndal, Schavemaker, Ent
Derde klasse B zondag 27 februari 2022
Sporting Krommenie- sc Hercules Zaandam 1-2
30. Kok 0-1, 40. Wijndal 0-2, 44. Gielen 1-2.
Foto`s: Henk Dil