Jong AZ niet langs NAC

Zaanstad- Jong AZ heeft maandag met een minimaal verschil verloren van NAC Breda. Na een openingsgoal halverwege de eerste helft zocht de ploeg van Maarten Martens ijverig naar de gelijkmaker, maar in blessuretijd sloegen de Bredanaars opnieuw toe: 0-2.
Bij de Alkmaarders begon Milos Kerkez in de basis. Voor de Hongaarse vleugelverdediger betekende dat zijn eerste basisplaats in dienst van AZ. Vasilios Pavlidis zat – na lang blessureleed – voor het eerst bij de wedstrijdselectie.
De Rooij en Koopmeiners
Beide ploegen kregen in de openingsfase een aardige kans. Kaj de Rooij kwam na een dribbel dicht bij het Jong AZ-doel en schoot voorlangs. Aan de overkant was de eerste doelpoging van de thuisploeg van Peer Koopmeiners. Zijn inzet ging naast.
Tweemaal uithalen
Niet veel later was de Koopmeiners opnieuw dichtbij. De bal kwam na een hoekschop voor zijn voeten en hij kon tot twee keer toe uithalen. De eerste poging werd geblokt, de tweede was een prooi voor oud-AZ’er Nick Olij.
Goal Bakker
Uit een soortgelijke situatie kwam NAC in de 22e minuut op voorsprong. Een Brabantse hoekschop kwam bij de tweede paal, waar Bakker het leer tegen de touwen liep: 0-1.
Combinatie
Jong AZ had een paar minuten later op gelijke hoogte moeten komen. Mohamed Taabouni ging de combinatie aan met Milos Kerkez en kwam vrij voor doel. Olij had echter een moeizame redding in huis. Ook Lewis Schouten drong nog gevaarlijk door in de zestien van NAC. Hij zette vanaf de achterlijn voor op Ernest Poku, die zijn voet net niet tegen de bal kreeg.
Rakelings naast
Na de pauze werd Odysseus Velanas al snel gevaarlijk. Hij kon van ruim twintig meter uithalen en dat schot ging rakelings naast.
Kans Buurmeester
Hoewel NAC wederom een goede kans kreeg, was het Jong AZ de meeste aanvalsdrang toonde. Uit één van die aanvallen kwam Zico Buurmeester in de 62e minuut vrij voor doel. Iman Griffith zette de bal op hem voor, maar de middenvelder vergat te schieten.
Saves Reus
Beau Reus moest ook meermaals in actie komen. De goalie plukte een schot van Welat Cagro uit de verre hoek en wierp zich voor een poging van Pjort Kestens. Ook Velanas en Pjotr Kestens stelden hem op de proef, maar hij redde opnieuw.
Nodige gevaar
In de slotfase zorgde Jong AZ voor het nodige gevaar. Zo kreeg invaller Mexx Meerdink de bal voor het doel, maar was er geen teamgenoot om de bal binnen te lopen. De goal viel aan de andere kant. In extra tijd zorgde Velanas voor de beslissing: 0-2.
Martens: ‘Gevoel dat er meer in zat’
“Het is vervelend dat we uit een standaardsituatie op achterstand komen”, vertelde Martens. “NAC hoeft daarna minder risico’s te nemen en zo wordt het een andere wedstrijd. Na rust kwamen we nog goed uit de kleedkamer en had ik sterk het gevoel dat er meer in zat. Helaas beslist NAC het in blessuretijd. We zijn tegen veel ploegen dominant, zo ook vandaag bij vlagen. Alleen moeten de jongens gaan beseffen dat het binnenhalen van punten ook belangrijk is.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – NAC Breda 0-2 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Fons Gemmel, Tijs Velthuis, Maxim Dekker, Milos Kerkez; Lewis Schouten, Zico Buurmeester (70. Fedde de Jong), Peer Koopmeiners; Iman Griffith (70. Mexx Meerdink), Ernest Poku, Mohamed Taabouni.
Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Dion Malone (55. Ruben Ligeon), Moïse Adiléhou, Danny Bakker; Kaj de Rooij (73. Pjotr Kestens), Sabir Agougil (55. Jethro Mashart), Ralf Seuntjens, Welat Cagro, Odysseus Velanas; Jeredy Hilterman (46. Ezechiel Banzuzi), Naoufal Bannis (86. Boris van Schuppen).
Scoreverloop: 22. Bakker 0-1, 90+2. Velanas 0-2.
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Luuk Timmer.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl