Vooruitblik op voetbalweekeinde

Zaanstad – Terwijl de storm Eunice om ons heen dendert – overigens vernoemd naar één van de eerste klimaatwetenschappers Eunice Newton Foote – waagt de redactie toch een vooruitblik samen te stellen richting het voetbal van komend weekeinde. Zoals altijd plaatst de website van voetbalinzaanstad.nl zaterdag namiddag dan ook de eerste voetbaluitslagen van de op zaterdag gespeelde Zaanse amateur selectieteams.
In de tweede klasse zaterdag zijn het de laag geklasseerde ploegen van FC Zaandam en hfc EDO die elkaar treffen. Beide teams behaalden uit acht wedstrijden slechts drie punten. Twee clubs met een enorme historie die echter anno nu geen enkele garantie biedt.
Een klasse lager ontvangt ZCFC met interim-trainer Don Koehorst een andere club met een enorme historie t.w. Blauw Wit A. Zet scoorde uit acht partijen negen punten (7e positie) waar de Amsterdammers er uit zeven zes wisten te behalen (12e positie). Qua verliespunten staan beide teams op gelijke hoogte.
In de vierde klasse kunnen de Zaanse deelnemers hun mouwen opstropen. Volewijckers lijkt in deze afdeling de grootste kampioenskandidaat.
Zaterdag 19 februari
2A FC Zaandam-EDO, 3A ZCFC-Blauw-Wit A, 4B cvv Blauw Wit W- De Volewijckers, RCZ- OFC, sv Rood-Wit Zaanstad- zvv Zaanlandia, Sporting Krommenie-De Meteoor en WSV ’30- vv Jisp.
Op zondag krijgt AFC’34 bezoek van Fortuna Wormerveer, een duel tussen nummer 3 en de koploper van de eerste klasse. Ook de nummer 4 vv Assendelft krijgt het zwaar. Zij gaan op bezoek bij de nummer 2 Kampong.
De Groote Koogsche (KFC) draait nog lang niet op volle toeren (elf gespeeld en 8 punten) en zal in Den Helder alle moeite hebben om de plaatselijke FC 916 uit 8) te verslaan.
In de derde klasse eveneens volop spanning. Daar staat de derby Saenden-Sporting Krommenie op het menu. SVA ontvangt WSV 1930 in eigen huis.
In de vierde klasse is de eerste periode afgesloten met de titel voor RCZ. Gezien de beperkte krachtsverschillen in deze poule is het doen van voorspellingen heel gevaarlijk.
Zondag 20 februari
1A AFC ’34- Fortuna Wormerveer en Kampong-vv Assendelft, 2A KFC- FC Den Helder, 3B sc Hercules Zaandam- sv Meervogels ’31, Saenden- Sporting Krommenie en SVA- WSV 1930, 4D HYS-Zaandijk, Olympia Haarlem-sv Rood-Wit Zaanstad, RCZ- HFC Heemstede en vvv Westzaan- DSS.
Foto en tekst: rtvZaanstreek

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl