Saenden op hobbelig veld onderuit in Tuitjenhorn

Tuitjenhorn- Na het versoepelen van de corona-maatregelen heeft het Wormerveerse Saenden zich middels trainingen en oefenwedstrijden terdege kunnen voorbereiden op de (her)start van de competitie. De indruk die het in de oefenwedstrijden heeft achtergelaten was dermate, dat er met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Hollandia T werd uitgezien, al moet gezegd worden dat de voorbereiding wel de nodige geblesseerde spelers heeft opgeleverd.
Desondanks mag Saenden het alleen zichzelf verwijten dat het niet is gelukt om tegen laagvlieger Hollandia T uit Tuitjenhorn de punten te veroveren, waardoor het de aansluiting met de top in de 3e klasse-B misloopt. Dat de ene wedstrijd de andere niet is bleek al snel. Op het winderige sportpark en een hobbelig veld kon Saenden zich niet in de wedstrijd spelen. Daarvoor gingen er teveel dingen niet goed, mede door een tegenstander die liet zien dat je met veel inzet en duelkracht ook resultaat kunt behalen. Daar zat nu net het verschil van zondagmiddag. Als het met goed voetbal niet lukt moet de strijd worden aangegaan en de duels worden gewonnen. Hollandia T had die boodschap zeker begrepen en kreeg naarmate de wedstrijd vorderde de betere kansen om de score te openen, maar liet dat achterwege. Vlak voor rust kreeg de keeper van Hollandia T een vrije trap van Jordi de Wit niet onder controle en wist Remy Goudriaan de bal in het doel te werken, maar de treffer werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Een belangrijk moment zou later blijken.
Ook in de tweede helft lukte het een nu energieker Saenden niet om gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te komen. In de 68e minuut viel uiteindelijk de beslissing toen Hollandia T uit een vrije trap de bal rechtstreeks in het doel wist te schieten (1-0). In de laatste tien minuten werd het nog spannend. Saenden leek via Ferry Heijnis de gelijkmaker te scoren maar de keeper pareerde de inzet vakkundig. Ook Saenden doelman Gennaro Liklikwatil redde in die laatste minuten fraai en daarmee waren het de keepers die ervoor zorgden dat deze stand ook de eindstand zou worden.
Foto`s: Theo van Vlaanderen