Oefen: Fortuna Wormerveer nipt ten onder tegen hoofdklasser Hollandia

Wormerveer- Na de tegenvallende oefening bij Vitesse’22 in Castricum stond er dit keer een duel tegen hoofdklasser hvv Hollandia op het programma. En dat werd een partij om optimaal van te kunnen genieten. Weliswaar liepen de mannen van Rene van Elsland tegen een 2-3 nederlaag aan waar winst zeker op z’n plaats zou zijn geweest. Van Elsland gaf Jao Mulder van de jo18 speeltijd nadat de huidige keeper Maarten List- die volgend jaar naar IJsselmeervogels vertrekt- door een coronabesmetting absent was.
Tevens maakt de trainer zich druk om de voorbereidingsperiode. Die was erg kort nadat het duel van vorige week werd gecancelled. Maar zondag 13 februari kon er weer volop worden gevoetbald. De gasten uit Hoorn, gehuld in een prachtig groen tenue, kregen meteen te maken met een aandringend Fortuna Wormerveer. De opponent komt uit in de zondag topklasse. De druk werd er meteen goed opgezet en het was eigenlijk een raadsel dat Fortuna Wormerveer niet op voorsprong kwam. Kansen voor Bas, Jordan, Jordi en meer mensen, maar de Hollandia doelman wist de nul te houden. Dat scoren nam enige tijd in beslag, maar op het moment dat de sterk spelende Trinco opstoomde langs de lijn kon hij uiteindelijk spits Jordi bedienen die beheerst afrondde. Assendelft trainer Lars Keppel zal er aandachtig naar gekeken hebben.
Vanaf dat moment probeerde Hollandia de bakens te verzetten en zette flink druk op de F-defensie. Deze bleef goed overeind en er ontstonden zelfs nog enige prima kansen uit scherpe counters. Voor rust wisten de gasten toch op gelijke hoogte komen. Een slimme lob vanaf het middenveld belandde perfect in het kruis en liet de verder prima keepende Jaa Mulder (O18 goalie!) kansloos.
Vlak na rust werd het 2-1 in Fortuna voordeel via Revinio. Vervolgens een ongeveer gelijk spelbeeld als in het eerste bedrijf en pas in de 70e minuut kwamen de gasten weer langszij (2-2). Ook in die fase deden zich nog verschillende kansen voor uit prima Fortuna Wormerveer aanvallen. Er werd zelfs nog een bal van de lijn gehaald. Het schot van Jordan had net even meer kracht moeten hebben. Vijf minuten voor tijd scoorde Hollandia uit een corner met een kopbal waardoor deze aantrekkelijke wedstrijd in 2-3 eindigde. Hoe dan ook een prima oefenwedstrijd. Komende zondag wacht voor de competitie een bezoek aan titelkandidaat AFC’34 in Alkmaar.


Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl