KFC hervat 2e seizoenshelft met nederlaag in Heiloo

Heiloo- De zondag 2e klasse voetballers van KFC konden zondag tegen HSV geen vuist maken. Tot aan de openingsgoal waren de ploegen gelijkwaardig maar daarna liep HSV uit naar 3-0. En dat was pijnlijk omdat KFC de punten hard nodig heeft om uit de onderste regionen te komen. Door de nederlaag blijven de Koogers op de 11e plaats steken.
Dat de ploeg van KFC-aanvoerder Joey Schoolmeester het lastig zou krijgen was op voorhand bekend. HSV is een geduchte tegenstander en heeft dit jaar een prima ploeg.
In de beginfase ging het spel op en neer en was het aftasten maar na 30 minuten spelen werd de ban gebroken en kwam de thuisploeg op voorsprong. De koppies gingen omlaag en de bezoekers uit Koog aan de Zaan konden zich niet extra opladen om er een echt tandje bij te zetten. En daar had trainer Guillaume Groot nog zo op gehamerd. Bij zijn evaluatie gesprekken werd er nog open en eerlijk gesproken over de eerste seizoenshelft en hoe het in de tweede seizoenshelft beter te doen.
Halverwege de tweede helft kreeg KFC een strafschop tegen waardoor goalie Tim de Vries voor de tweede maal werd gepasseerd. In de 73e minuut was het helemaal over en uit toen de Heilooƫrs na een prima uitgespeelde aanval het duel definitief konden beslissen. Bij de 3-0 bleef het uiteindelijk ook. KFC verdediger Mees Koster haalde in de slotfase nog een doorgebroken speler neer en ging er met een rode kaart vanaf waardoor de bezoekers het duel met 10 man eindigde.
Zondag 2e klasse a
HSV- KFC 3-0 zondag 13 februari 2022
Scoreverloop: 29. Van Hekken 1-0, 55. Van Haastrecht 2-0, 73. Dzialiner 3-0. Rode kaart: Koster (KFC).
Opstelling KFC: De Vries; Augustzoon (59. Kroese), Gruys, Schoolmeester, Woud, Eshuys (59. Vera Vera), Koster, Zandbergen, Baartscheer; Van de Stadt (30. Den Haring), Hemmen.
Foto`s: Peter Woud