Jong AZ onderuit bij Volendam

Volendam- Jong AZ heeft vrijdag de derby tegen FC Volendam verloren. Op bezoek bij de koploper poetste Jong AZ een vroege achterstand weg, maar moest het in de tweede helft andermaal in de achtervolging. Peer Koopmeiners kreeg vlak voor tijd nog een strafschop, maar zag zijn inzet gekeerd worden: 2-1.
De Palingboeren begonnen sterk en kregen al na twee minuten hun eerste mogelijkheid. Achraf Douiri stoomde op van rechts en raakte het zijnet. Een paar minuten later was het wel raak. Na een voorzet bleef de bal hangen voor het doel van Sem Westerveld. Een schot van Bilal Ould-Chikh werd vervolgens van richting veranderd, waardoor de goalie kansloos was: 1-0.
Goal Taabouni
Het antwoord van Jong AZ liet slechts zes minuten op zich wachten. De Alkmaarders kwamen na een goede steekpass dicht bij het strafschopgebied. Mohamed Taabouni kon vervolgens schieten en vond daarmee de hoek: 1-1.
Kappen en draaien
Na de gelijkmaker kregen beide ploegen kansen, maar had Jong AZ bij vlagen het betere spel. Zo kwam Ernest Poku na een dieptepass gevaarlijk bij keeper Filip Stanković. De rappe aanvaller kapte en draaide, maar schoot vervolgens naast. Aan de overzijde ging een halve omhaal van Boy Deul maar net over.
Herhalend scenario
De Alkmaarse beloften kregen in de eerste helft een vroege tegengoal en dit scenario herhaalde zich na rust. Binnen dertig seconden knikte Damon Mirani de 2-1 tegen de touwen en moest Jong AZ weer van voor af aan beginnen.
Verre kruising
In de jacht op de nieuwe gelijkmaker was Jong AZ vooral gevaarlijk met counters. Zo stoomde Poku meermaals gevaarlijk op en kwam er ook veel dreiging van Taabouni. Laatstgenoemde kreeg in de 76e minuut een goede kans. Zijn schot leek op weg naar de verre kruising, maar Stanković redde.
Van de lijn
Ook Westerveld moest meermaals in actie komen en werd daarbij geholpen door Misha Engel. Waar de goalie eerst zelf redde bij een poging van Ould-Chikh, haalde Engel kort daarna een bal van de lijn.
Strafschop
In de 84e minuut kreeg Jong AZ de uitgelezen mogelijkheid op de 2-2. Myron van Brederode werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Peer Koopmeiners ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door Stanković.
Kansen Schouten en Engel
Twee minuten later was ook Schouten dichtbij. Hij knikte het leer uit een hoekschop hard naar de grond, maar opnieuw lag de Volendamse goalie in de weg. Diep in blessuretijd kreeg ook Engel nog een enorme kans. De bal bleef – andermaal uit een corner – hangen voor het doel, maar de verdediger schoot over.
Koopmeiners: ‘Neem ik mezelf kwalijk’
“We waren dichtbij”, vertelde Koopmeiners. “Van wat we vandaag op de mat hebben gelegd kunnen we veel meenemen naar de volgende wedstrijd. Een gelijkspel had terecht geweest. We speelden in het begin wat afwachtend, maar zaten er daarna goed in. We waren met name in de counter erg gevaarlijk, kwamen ook goed tot voetballende oplossingen en creëren goede kansen tegen de koploper. Uiteindelijk moet ik die strafschop gewoon erin schieten en dat neem ik mezelf kwalijk.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam – Jong AZ 2-1 (1-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling FC Volendam: Filip Stanković; Achraf Douiri (73. Sjors Kramer), Damon Mirani, Benaissa Benamar (46. Josh Flint), Dean James (65. Ibrahim El Kadiri); Geatano Oristiano (73. Alex Plat), Walid Ould-Chikh (81. Koen Blommestijn), Boy Deul; Bilal Ould-Chikh, Robert Mühren, Daryl van Mieghem.
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Fons Gemmel (73. Robin Lathouwers), Lewis Schouten, Tijs Velthuis (62. Misha Engel), Maxim Dekker; Peer Koopmeiners, Fedde de Jong (87. Mexx Meerdink), Bram Franken (46. Myron van Brederode); Iman Griffith (73. Soulyman Allouch), Ernest Poku, Mohamed Taabouni.
Scoreverloop: 8. Bilal Ould-Chikh 1-0, 14. Taabouni 1-1, 47. Mirani 2-1.
Gele kaarten: Gemmel, Schouten (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Bijzonderheden: 84. Koopmeiners (Jong AZ) mist strafschop.
Scheidsrechter: Jannick van der Laan. bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl