AZ stoot Villarreal uit Youth League

Zaanstad- AZ blijft indruk maken in de UEFA Youth League. De ploeg van trainer Jan Sierksma stootte dinsdag Villarreal CF na een ware thriller uit het toernooi. Na negentig minuten stond het 3-3, waarna strafschoppen beslissing moesten brengen. Die nam AZ het beste.
AZ rekende in de twee vorige rondes af met het Azerbeidzjaanse Gabala FK en het Franse Angers SCO. Beide teams werden verslagen in een tweeluik. Villarreal plaatste zich voor de play-offs door tweede te worden in een poule met Manchester United, Atalanta Bergamo en BSC Young Boys.
Spaanse counter
AZ kwam met aanvallende intenties uit de startblokken, maar het was Villarreal dat optimaal profiteerde na slordig balverlies van de thuisploeg. De Spanjaarden counterden razendsnel en Álex Jiménez passeerde met een overtuigende uithaal Sem Westerveld: 0-1.
Snel antwoord
Op de vroege domper volgde een snel antwoord van de Alkmaarse talenten. Eerst miste Van Brederode nog een grote kans; even later ging de bal na een overtreding van Nacho Nicolau op Van Brederode op de stip. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot raak.
Tweede penalty
In de twintigste minuut volgde een herhaling van zetten. Nu werd Lewis Schouten gevloerd door Miguel Ángel Ruiz en opnieuw wees scheidsrechter Jenkinks naar de stip. Wederom bleef Van Brederode uiterst koelbloedig: 2-1. Zo was de achterstand in mum van tijd omgedraaid tot een voorsprong.
Plaagstootjes
In het restant van de eerste helft deelden beide ploegen nog wat plaagstootjes uit, en pas na rust wist de wedstrijd pas echt weer te ontbranden. Al leek ook in het tweede bedrijf Villarreal aanvankelijk tevergeefs op de Alkmaarse muur te beuken. De AZ-defensie kwam nauwelijks in de problemen.
Koud in het veld
Het spelbeeld veranderde nadat AZ twintig minuten voor tijd afstand nam. Mexx Meerdink stond koud in het veld toen Fedde de Jong vanuit een moeilijke hoek op de paal schoot. De invaller reageerde alert en schoot in de rebound de 3-1 binnen.
Aansluitingstreffer
Villarreal ging opportunistischer spelen en kreeg een kwartier voor tijd via Tiago Geralnik een grote kans op de aansluitingstreffer. Maar na de misser van de Argentijn was het een minuut later alsnog raak. Jorge Pascual bracht de spanning volledig terug.
Rake kopbal
De Spaanse hoop was volledig terug, maar bij doelpogingen van Antonio Espigares en Sergio Hinojosa lag Sem Westerveld vervolgens in de weg. De AZ-keeper was echter kansloos op een kopbal van Joaquín Saavedra. Hij was één minuut eerder ingevallen en zorgde ervoor dat een penaltyserie beslissing moest brengen.
Penaltyserie
In de penaltyserie miste Nick Twisk, waarna Villarreal even de beste papieren had. Maar na een redding van Westerveld op een penalty van Saavedra ging het weer gelijk op. Nadat Lewis Schouten de 4-3 binnen schoot, ontpopte Westerveld zich tot de held van AZ. Hij keerde de strafschop van Marco Sánchez en werd vervolgens bedolven onder een stapel ploeggenoten.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ* – Villarreal CF 3-3 (2-1) *w.n.s.
Play-offs UEFA Youth League
Opstelling AZ: Sem Westerveld; Jurre van Aken, Wouter Goes, Maxim Dekker, Misha Engel; Nick Twisk, Fedde de Jong, Lewis Schouten; Ernest Poku (69. Mexx Meerdink), Nick Koster (78. Sem Dekkers), Myron van Brederode.
Opstelling Villarreal CF: Nacho Nicolau; Miguel Ángel Ruiz (90+2. Marco Sánchez), David Guerrero, Antonio Espigares, Pablo Navarro; Tiago Geralnik, Jon García (65. Daniel Clavijo), Rodri Alonso; Antonio Pacheco (65. Sergio Hinojosa, 86. Joaquín Saavedra), Jorge Pascual, Álex Jiménez (86. Joan Torrents).
Scoreverloop: 9. Jiménez 0-1, 14. Van Brederode 1-1 (pen.), 20. Van Brederode 2-1 (pen.), 70. Meerdink 3-1, 76. Pascual 3-2, 87. Saavedra 3-3.
Gele kaarten: Engel, Van Aken, Goes (AZ), Guerrero, Pascual (Villarreal CF).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Robert Ian Jenkins (WAL). bron:az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl