Jong AZ verliest in Amsterdam beloftenderby tegen Jong Ajax

Amsterdam- Jong AZ heeft vrijdag de beloftenderby tegen Jong Ajax verloren. Op De Toekomst kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Bram Franken zorgde in de slotfase voor de aansluitingstreffer, maar verder dan 2-1 kwam de ploeg van Maarten Martens niet. Wouter Goes maakte zijn debuut in het betaald voetbal.
De spelers betraden het veld in speciale shirts, waarop de hashtag ‘stadionsvol’ te zien was. Dit vanwege een landelijke protestactie tegen de coronabeperkingen die nog altijd gelden in de Nederlandse voetbalstadions. Ook werd de onlangs overleden Wim Jansen herdacht met een minuut lang applaus van het publiek, waarvan de aanwezigheid vrijdag voor het eerst weer was toegestaan.
Goes en Verhulst
Voor Goes betekende het treffen met Jong Ajax zijn profdebuut. De verdediger en aanvoerder van AZ Onder 18 begon in de basis. Ook de 28-jarige Hobie Verhulst verscheen aan de aftrap. Hij was speelgerechtigd doordat er in onderlinge beloftenduels een uitzonderingsregel geldt voor keepers.
Rebound
De Amsterdammers namen vroeg de leiding. Jong AZ leed achterin balverlies, waardoor Kristian Hlynsson kon opstomen. De Ajax-middenvelder schoot op de lat, maar de rebound was voor Mohamed Daramy: 1-0.
Buitenspel
Kort na de openingsgoal meldde ook Jong AZ zich voor het doel van de opponent. Na een vrije trap zette Mohamed Taabouni gevaarlijk voor op Maxim Dekker, maar de verdediger kon niet binnen knikken. Aan de overzijde dacht Jong Ajax via Hlynsson opnieuw te scoren, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Ook Verhulst moest nog tweemaal in actie komen en deed dat met succes.
Kans Van Brederode
Na de pauze duurde het ruim een kwartier voordat de eerste kans ontstond en die was voor Jong AZ. Na een heerlijke aanval – met onder meer hakballen van Zico Buurmeester en Taabouni – kwam invaller Myron van Brederode vrij voor Jay Gorter. De Ajax-goalie keerde echter zijn inzet.
Redding
De thuisploeg kreeg niet veel later een grote mogelijkheid. Verhulst keerde een hard schot van Hlynsson en de rebound ging maar net naast.
Ongelukkig
In de 69e minuut was het alsnog raak. Jong Ajax brak uit en stoomde op naar het doel. Goes leek met een onderschepping de angel uit de aanval te halen, maar werkte de bal daarmee ongelukkig langs Verhulst: 2-0.
In de kruising
Tien minuten voor tijd kwam Jong AZ weer terug in de wedstrijd. Franken mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal snoeihard in de kruising.
Op jacht
De aansluitingstreffer zorgde voor nieuwe energie bij de Alkmaarders, die in de laatste minuten op jacht gingen naar de gelijkmaker. Er ontstond een aantal dreigende momenten, maar gescoord werd er niet. Zodoende bleven de punten in Amsterdam.
Martens: ‘Hadden we moeite mee’
“Jong Ajax overrompelde ons in de beginfase qua intensiteit”, constateerde Martens. “Daar hadden we moeite mee. Na rust kwamen wij er beter in en hadden we op gelijke hoogte kunnen komen met die kans voor Myron (Van Brederode, red.). Maar ook Jong Ajax was een paar keer gevaarlijk en had de marge kunnen vergroten. We knokken ons in de slotfase nog terug door die mooie goal van Bram (Franken, red.), maar we hebben terecht verloren.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong Ajax – Jong AZ 2-1 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong Ajax: Jay Gorter; Liam van Gelderen (80. Steven van der Sloot), Enric Llansana, Nordin Musampa, Youri Baas (80. Silvano Vos); Donny Warmerdam (46. Anass Salah-Eddine), Kristian Hlynsson, Kian Fitz-Jim; Naci Ünüvar (66. Sontje Hansen), Christian Rasmussen; Mohamed Daramy (70. Ar’Jany Martha).
Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Wouter Goes (84. Fons Gemmel), Peer Koopmeiners (62. Bram Franken), Maxim Dekker; Fedde de Jong (84. Soulyman Allouch), Zico Buurmeester, Lewis Schouten, Mohamed Taabouni, Iman Griffith; Ernest Poku, Yusuf Barasi (42. Myron van Brederode).
Scoreverloop: 6. Daramy 1-0, 69. Goes 2-0 (e.d.), 79. Franken 2-1.
Gele kaarten: Goes (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Robin Gansner.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl