ZCFC leidt oefennederlaag tegen `buurman` DZS

Zaandam/Wijdewormer- Op Zaterdag 29 januari stonden er twee ploegen uit Wijdewormer tegenover elkaar. Twee echte zaterdagclubs. Die van de Christelijke Zaandamsche Football Club en De Zilveren Schapen oefenden vriendschappelijk op sportpark Kalverhoek. ZCFC stond onder tijdelijke leiding van trainer Maikel de Vries. Don Koekorst is als interim trainer en opvolger van Willem Zeijlmans aangesteld en zal vanaf februari de leiding nemen.
De oefenwedstrijd tegen de zaterdag 4e klasser DZS ging met 1-4 verloren. De bezoekers uit Neck/Wijdewormer staan in de subtop van de 4e klasse terwijl ZCFC onderaan in de 3e klasse bungelt. DZS en hoofdtrainer Robbert Brink verlengden begin januari de samenwerking met minimaal 1 jaar. Robbert Brink staat sinds het seizoen 21/22 voor de selectie van De Zilveren Schapen. Een samenwerking die zowel de trainer als club zeer goed bevalt. In het nieuwe contract is ook een optie opgenomen voor verlenging met een extra jaar. De technische staf van de DZS-selectie bleef verder ook in tact met assistent-trainers Jelco Deinum en Michael van Mierlo, teammanager Ronald Florusse, keepertrainer Bas Kok en verzorger Ellen Florusse.
Het Zaans oranje daarentegen zal zich snel moeten herpakken en speelt op Zaterdag 12 februari de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft. ADO`20 zaterdag 1 komt dan op bezoek. De voetballers uit Heemskerk staan met 7 gespeelde duels en 6 punten op plaats 10. ZCFC heeft ook 6 punten maar een minder doelsaldo en staat op plaats 12
. Bij winst kan het zomaar zijn dat de oranjehemden naar de 8e of 9e plaats klimmen.
Foto`s: Theo van Vlaanderen