Vitesse’22 tegen Fortuna Wormerveer meteen op scherp

Castricum- De eerste van een serie van drie oefenwedstrijden bracht Fortuna Zondag 1 naar Castricum. Aan de voet van het klimduin ligt sportpark De Puikman en de bespeler van dat complex (Vitesse’22) deed haar naam eer aan. De 3-1 winst voor de blauwzwarten was terecht.
Onder een heerlijk zonnetje klonk om de haverklap ‘We mogen weer’ en dat maakte dat er redelijk wat belangstelling bestond voor deze wedstrijd. Eerder dit seizoen kwamen beide teams al eens tegen elkaar binnen de lijnen. Sinds die periode hebben de Castricummers beslist niet ingeboet aan kwaliteit. Niet voor niets is dit team koploper in de tweede klasse.
Aan Fortuna Wormerveer zijde de bekende gezichten. Van meet af aan lag het initiatief bij de gastheer. De mannen uit Wormerveer hadden moeite elkaar te vinden. Al heel snel wist Vitesse `22 op een 1-0 voorsprong te komen. Daarna bleef de druk op de Fortuna W defensie aanhouden en wist de tegenstander in het eerste half uur nog tweemaal te scoren.
Pas in de laatste fase van he eerste bedrijf hervond Fortuna W zich enigszins en werd er weer gecombineerd en met meer beleving gespeeld. Een aantal aanvallen verdienden een beter einde dan de pogingen nu. Na de pauze tappen de gladoren uit een ander vaatje en is er sprake van een echte wedstrijd. Fortuna W heeft dan het beste van het spel en dat wordt door Jordan in de score tot uitvoer gebracht (3-1). Langs de lijn zijn de Fortuna Wormerveer supporters in de veronderstelling dat er meer goals (de 3-4 werd gememoreerd) in aantocht zijn. Dat bleek helaas niet het geval al waren er diverse kansen. De echte scherpte ontbrak nog. In de slotfase kreeg Vitesse `22 weer wat beter greep op het tegenspel en wist nog een aantal keer gevaarlijk voor doelman Maarten List op te duiken. In de stand wijzigde niets meer .

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl