KFC oefent in Uitgeest en speelt met 1-1 gelijk

Uitgeest- Zondag 30 januari ging zondag tweedeklasser KFC op bezoek bij eersteklasser FC Uitgeest. Het nuttige duel eindigde in 1-1. Een aantal spelers van het tweede elftal kregen speeltijd.
De Koogers maken zich op voor de voorjaarscompetitie. Die start voor KFC in Heiloo want daar speelt de ploeg van Guillaume Groot tegen HSV, de nummer drie van de competitie. KFC staat op plek 11 en kan bij winst zo weer een aantal plekken op de ranglijst stijgen. Er is een grote middenmoot met ploegen die dicht bij elkaar staan en niet al teveel voor elkaar onder doen. Huisfotograaf Peter Woud was aanwezig en getuige van het duel dat door de Koogers met een aantal spelers van het tweede elftal werd afgewerkt.
Op de website van FC Uitgeest stond het volgende verslag. Voetbal, het mag weer.
De vlag hing weer in top, de poort was geopend, het complex van FC Uitgeest ademde weer voetbal uit. Zingende spelers, alsof ze kampioen waren, in één van de kleedkamers van Uitgeest en overal vrolijke gezichten. Zomaar wat beelden van een weekend waarin het weer mocht, een spelletje voetbal spelen tegen teams van buitenaf. Het goede gemoed vierde hoogtij.
En dan die nieuwe tribune op het hoofdveld van de club. Wat een imposant geheel en wat een mooi en vooral onbelemmerd zicht op het veld. Daar heeft de club toch een prachtige slag geslagen. Hulde voor de initiatiefnemers en financiers.
Ook het “eerste” van FC Uitgeest mocht weer aan de bak in een oefenwedstrijd tegen KFC. IJs en weder dienende staat de hervatting van de competitie voor hen gepland op zondag 13 februari thuis tegen DSOV. Kans op een nieuwe start dus want het eerste gedeelte van de competitie ging niet bepaald voortvarend. Met een magere 7 punten uit 8 wedstrijden staat het team van Hilmar de Groot er niet geweldig voor. Helemaal compleet zijn ze nog niet maar het elftal dat startte mag alleszins representatief genoemd worden. Heerlijk om vanaf het prachtige uitzicht op de tribune weer het ouwerwetse hoorbare commentaar te horen op de scheidsrechter, de spelers zich weer in het zweet te zien werken en de hoorbare coaching van de zijkant te horen. Voetbal, je werd gemist.
De kansen waren in de eerste helft voor het sterkere FC Uitgeest doch het was KFC dat in de tweede helft scoorde. En hoe? Vanaf de aftrap besloot een KFC speler de wind mee te gebruiken voor een unieke goal. Vanaf de middellijn plaatste hij de bal in de 45e minuut met een fraaie boog over keeper Sam Heijne in het doel.0-1. Ook de tweede helft liet een sterker FCU zien maar weer werden mogelijkheden niet benut. Pas in de 67e minuut scoorde Rens Brouwer met een kopbal de verdiende gelijkmaker. Het zou bij een gelijkspel blijven.
Foto`s: Peter Woud

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl