Jong AZ onderuit in Oss

Oss- Jong AZ heeft maandag het inhaalduel met TOP Oss verloren. In het Frans Heesen Stadion was de thuisploeg halverwege de tweede helft trefzeker. Dat bleek genoeg om de Alkmaarders te verslaan.
De selectie van de beloften was sterk gewijzigd ten opzichte van afgelopen maandag, toen VVV-Venlo met 2-0 werd verslagen. Zo stonden onder meer AZ 1-spelers Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Yusuf Barasi en Thijs Oosting aan de aftrap. Ook waren er basisplaatsen voor Maxim Dekker, Zico Buurmeester en Ernest Poku.
Linkerflank
Na ruim een kwartier kon de eerste kansen worden genoteerd. Jearl Margaritha brak door op de linkerflank en stoomde op naar het Jong AZ-doel. Hij kon schieten, maar Beau Reus bracht redding. Een afstandspoging van Lion Kaak ging daarna een metertje over.
Guezen en Sanches
Van Jong AZ kwam ook meermaals dreiging, maar tot echte doelpogingen leidde dat niet. TOP was wel weer tweemaal dichtbij. Dean Guezen liep bijna een voorzet binnen en niet veel later ging een kopbal van Joshua Sanches over.
Dreiging
Na de pauze kwam Jong AZ sterk uit de kleedkamer. Dekker was gevaarlijk bij een hoekschop. Daarna zorgden ook Taabouni en Richard Sedláček voor veel dreiging.
Dieptepass
Waar het meeste gevaar van Jong AZ kwam, was het doelpunt echter voor TOP. In de 64e minuut kwam een dieptepass bij Tejan, waarna hij de bal langs Reus tikte: 1-0.
Verwerkt tot hoekschop
Na de tegengoal begon voor Jong AZ de zoektocht naar de gelijkmaker. Taabouni was de eerste die het TOP-doel onder vuur nam, maar Alblas bracht redding. Ook kansen voor Fedde de Jong en Oosting leverden niets op. Eerstgenoemde schoot over en de kopbal van Oosting werd verwerkt tot hoekschop.
Achteruit gedrukt
Met het eindsignaal in zicht werd TOP achteruit gedrukt, maar wisten de bezoekers niet tot echte kansen te komen. Aan de overzijde was Tejan in de omschakeling wel nog tweemaal gevaarlijk, maar er werd niet meer gescoord.
Martens: ‘Wisten vooraf dat het moeilijk zou worden’
“Ik denk dat we van ons team meer mogen verwachten”, vertelde Martens na afloop. “We mogen dan ook niet tevreden zijn. Met TOP Oss hadden we een tegenstander die steeds beter in vorm komt, dus we wisten vooraf dat het moeilijk zou worden. Als dat ook in de wedstrijd blijkt hoop je met tenminste één punt weg te gaan. Helaas scoort TOP op een cruciaal moment en weet je dat het nog lastiger wordt.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
TOP Oss – Jong AZ 1-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling TOP Oss: Norbert Alblas; Dean Guezen (73. Giovanni Büttner), Lorenzo Piqué (73. Roshon van Eijma), Jan Lammers, Niels Fleuren; Justin Mathieu (87. Grad Damen), Lion Kaak, Joshua Sanches, Rick Stuy van den Herik, Jearl Margaritha; Kay Tejan, Joshua Sanches.
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Richard Sedláček (81. Mexx Meerdink), Peer Koopmeiners, Jorn Berkhout, Maxim Dekker; Fedde de Jong, Mohamed Taabouni (87. Iman Griffith), Zico Buurmeester; Ernest Poku (87. Myron van Brederode), Yusuf Barasi (46. Sem Dirks), Thijs Oosting.
Scoreverloop: 64. Tejan 1-0,
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Luca Cantineau. bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl