Sterk Jong AZ klopt VVV Venlo in eigen huis

Zaanstad- Een sterk Jong AZ heeft vrijdag VVV-Venlo verslagen in zijn eerste thuisoptreden van 2022. De ploeg van Maarten Martens was in Zaanstad het grootste deel van de wedstrijd oppermachtig en versloeg de Limburgers met 2-0.
De Alkmaarders namen het met een piepjonge selectie op tegen de Limburgers. Mexx Meerdink (18), Lewis Schouten (17) en Misha Engel (19) stonden voor het eerst in de basis. Op de bank zaten met Jurre van Aken, Wouter Goes en Sem Dekkers nog eens drie spelers die doorgaans tot de Onder 18-selectie behoren.
Vlammende inzet
Toch was het Jong AZ dat de betere start kende. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. In de negende minuut stoomde Fedde de Jong op vanaf het middenveld en kon schieten. Zijn vlammende inzet ging rakelings naast.
Eerste profgoal
In de vijftiende minuut was het wel raak. Myron van Brederode passeerde op de linkerflank zijn tegenstander, dribbelde naar binnen en krulde de bal in de verre hoek: 1-0. Voor de aanvaller betekende dat zijn eerste goal op profniveau.
Strafschop
De volgende kans was voor Richard Sedláček. De Tsjech probeerde het van een meter of twintig en dwong Lukas Zima tot een redding. Eén minuut later kreeg de thuisploeg een strafschop. De Jong ging achter de bal staan, maar schoot het buitenkansje over het doel.
Op de lat
Ook met de rust in zicht bleef Jong AZ dominant in zowel het veldspel als de kansenverhouding. Zo kwam een poging van basisdebutant Schouten op de lat en had Zima veel moeite meet een afstandsschot van Bram Franken.
Kans Franken
Na de pauze ging Jong AZ verder waar het was gebleven. Al na enkele minuten ontstond er weer een grote mogelijkheid. Na goed terugleggen kon Franken van dichtbij uithalen, maar zijn schot ging over.
Welverdiend
In de 54e minuut maakte Jong AZ zijn tweede, welverdiende goal. Sedláček ging de combinatie aan met Meerdink en kreeg een voorzet bij De Jong. Dit keer deed hij het net wel bollen: 2-0.
Sliding Dirks
Twee minuten later kreeg VVV zijn eerste kans van de wedstrijd. Een lange bal viel wat gelukkig over de Jong AZ-defensie, waarna Sven Braken doelman Beau Reus omspeelde. Hij leek te gaan scoren in het lege doel, maar Sem Dirks voorkwam dat met een geweldige sliding.
Voor de man
De Venloërs kwamen iets beter in de wedstrijd en kregen via Nick Venema een volgende kans. Hij probeerde het met een lobje, maar die ging over. Aan de overzijde waren ook Meerdink en Schouten gevaarlijk. Eerstgenoemde kreeg zijn hoofd tegen een voorzet, maar kopte naast. Schouten kwam bij een hoekschop voor zijn man. Zijn inzet werd gekraakt.
Drie punten
De bezoekers drongen ook in de slotfase nog flink aan, maar de Jong AZ-defensie hield stand. Zodoende mochten de beloften voor het eerst sinds 1 oktober 2021 drie punten bijschrijven.
De Jong: ‘Hadden we nodig’
De achttienjarige De Jong was één van de meer ervaren spelers bij Jong AZ. “Ik voelde wel een extra verantwoordelijkheid om de jongere teamgenoten bij de hand te nemen. Ze hebben het heel goed gedaan en daar ben ik trots op. Zelf miste ik in de eerste helft nog een penalty. Ik probeerde niet teveel erover in te zitten en heb me de tweede helft gefocust op het alsnog scoren van een goal. Dat het dan lukt is lekker, want deze overwinning hadden we nodig.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – VVV-Venlo 2-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Richard Sedláček, Jorn Berkhout, Sem Dirks, Misha Engel; Lewis Schouten (82. Nick Twisk), Fedde de Jong, Bram Franken; Iman Griffith, Mexx Meerdink (82. Ricuenio Kewal), Myron van Brederode (82. Soulyman Allouch).
Opstelling VVV-Venlo: Lukas Zima; Tobias Pachonik, Kristopher Da Graca (67. Stan van Dijck), Bryan Koglin, Simon Janssen; Joep Munsters, Carl Johansson, Kees de Boer; Wassim Essanoussi (46. Sven Braken), Yahcuroo Roemer (46. Levi Titualer), Nick Venema.
Scoreverloop: 15. Van Brederode 1-0, 54. De Jong 2-0.
Gele kaarten: Engel, Schouten, Kewal (Jong AZ), Van Dijck, Koglin (VVV-Venlo).
Rode kaarten: –
Bijzonderheden: 27. De Jong mist strafschop (Jong AZ).
Scheidsrechter: Sam Dröge. bron:az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl