Jong AZ ontvangt voor het eerst VVV

Zaanstad- Voor Jong AZ staat vrijdagavond een krachtmeting met VVV-Venlo op de planning. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie gaat om 20:00 uur van start op het AFAS Trainingscomplex.
Jong AZ speelde afgelopen maandag voor de eerste keer na de hervatting van het seizoen. De ploeg van trainer Maarten Martens ging met 2-0 onderuit tegen FC Dordrecht. Met VVV-Venlo komt nu de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie op visite in Zaanstad.
Debuut Lewis Schouten
Tegen Dordrecht maakte de zeventienjarige Lewis Schouten zijn eerste opwachting in het shirt van Jong AZ. De middenvelder komt normaal gesproken in actie voor AZ Onder 18. Hij kwam na 64 minuten spelen binnen de lijnen voor Zico Buurmeester. Myron van Brederode had in het Riwal Hoogwerkers Stadion voor het eerst een basisplaats.
0-1 in De Koel
Het is de tweede keer in de historie dat Jong AZ en VVV-Venlo tegenover elkaar staan. De vorige ontmoeting stond eerder dit seizoen op de rol. Jong AZ won toen, op 27 augustus 2021, met 0-1 in stadion De Koel.
Fedde de Jong
Matchwinner tijdens de vorige confrontatie was de achttienjarige Fedde de Jong. Hij vond voor de tweede keer in twee weken het net, deze keer op aangeven van Yusuf Barasi. De Jong is vooralsnog dus de enige speler die heeft gescoord tegen de Limburgse opponent.
Uitgesteld duel
Tweede tegenstander
VVV is pas de tweede tegenstander van 2022 voor Jong AZ. De ontmoeting met TOP Oss, die aanvankelijk de eerste van het kalenderjaar zou zijn, werd uitgesteld vanwege verschillende coronagevallen. Jong AZ speelt nu op 24 januari tegen de Brabanders.
Elfde plek
VVV heeft er in 2022 al twee duels op zitten. Eerst werd De Graafschap met 1-2 verslagen, daarna bleek Jong PSV met 1-4 te sterk. Door die nederlaag liep Jong PSV drie punten uit op VVV: de Eindhovenaren staan nu tiende, de Venlonaren moeten het doen met de elfde plek.
Venema op huurbasis
VVV versterkte zich in de winterstop met spits Nick Venema, die op huurbasis overkwam van FC Utrecht. Bij de Jong-ploeg van de Utrechters wist Venema in de eerste seizoenshelft al acht keer te scoren. De aanvaller schroefde zijn totaal meteen op naar negen bij zijn debuut tegen De Graafschap. Met zijn echte spitsengoal bepaalde hij de eindstand op 1-2.
Verdediger als topscorer
Aan de zijde van Jong AZ is het nog altijd Yusuf Barasi die met vijf doelpunten de topscorer van het team is. Buurmeester en Iman Griffith staan op drie treffers. De drie meest trefzekere spelers van VVV hebben vier goals achter hun naam staan. Naast spits Sven Braken gaat het om middenvelder Mitchell van Rooijen en verdediger Brian Koglin.
Arbiter
De ontmoeting tussen Jong AZ en VVV-Venlo staat onder leiding van scheidsrechter Sam Dröge. Hij wordt bijgestaan door grensrechters Thomas Krijt en Remco Miedema. Boyd van Kommer is de vierde official.
Live
De wedstrijd is maandag te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn.
TOP Oss
De eerstvolgende wedstrijd voor Jong AZ is die tegen TOP Oss van maandag 24 januari. De selectie van Martens heeft daarna anderhalve week om tot rust te komen; dan staat een duel met Jong Ajax op het programma.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Jong AZ – VVV-Venlo
FC Den Bosch – FC Eindhoven
De Graafschap – Almere City FC
Helmond Sport – TOP Oss
MVV Maastricht – FC Volendam
Jong PSV – Excelsior Rotterdam
Roda JC – ADO Den Haag
Jong FC Utrecht – FC Dordrecht
Zaterdag:
FC Emmen – NAC Breda
Maandag:
Telstar – Jong Ajax

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl