Jong AZ begint 2022 met nederlaag bij FC Dordrecht

Dordrecht- Jong AZ heeft zijn eerste wedstrijd van 2022 verloren. In het Riwal Hoogwerkers Stadion waren de beste kansen voor de Alkmaarders, maar waren de goals voor de thuisploeg. Myron van Brederode begon voor het eerst in de basis, Lewis Schouten maakte zijn profdebuut.
De wedstrijd in Zuid-Holland was voor Jong AZ de eerste van het nieuwe jaar. De beloften kenden een rumoerige aanloop, waarin eerder TOP Oss – Jong AZ door verschillende coronabesmettingen werd afgelast. Ook het treffen met FC Dordrecht werd om deze reden verplaatst van vrijdag naar maandag.
Stiftje
De eerste mogelijkheid was al na vijf minuten voor Jong AZ. Mohamed Taabouni bereikte de achterlijn en stuurde de bal met een stiftje naar het doel. Keeper Liam Bossin had er moeite mee, maar liet zich niet verrassen.
Halve omhaal
Niet veel later kwam Van Brederode gevaarlijk voor het Dordtse doel, maar de basisdebutant kreeg de bal nét niet over Bossin. Ook de thuisploeg kreeg hierna kansen. Mathis Suray kreeg een halve omhaal richting het doel en Jacky Donkor probeerde het van afstand. Beiden waren een prooi voor Beau Reus.
Alsnog raak
Na ruim een half uur was Christian Conteh namens De Schapenkoppen – waar oud-AZ’ers Toine van Huizen en Mauro Savastano in de basis begonnen en Emir Biberoğlu op de bank begon – dichtbij. De Feyenoord-huurling dribbelde naar binnen en schoot een metertje naast. Drie minuten later was het alsnog raak voor FC Dordrecht. Anouar El Azzouzi kopte raak uit een hoekschop: 1-0.
Zijnet
Met de pauze in zicht drong Jong AZ andermaal aan. Dat leverde een goede kopkans voor Oosting op. Hij raakte echter het zijnet.
Kans De Jong
Nog geen minuut na rust kreeg Jong AZ zijn grootste kans tot dan toe. Fedde de Jong kwam langs de Dordtse defensie en zette Bossin op het verkeerde been. De middenvelder schoof de bal echter tegen de paal.
Net te hard
Niet veel later had Jong AZ opnieuw moeten scoren. Na een vlotte combinatie tussen Mohamed Taabouni en Peer Koopmeiners kwam Thijs Oosting vrij voor doel. In plaats van zelf te schieten legde hij breed op de meegelopen Ernest Poku. Zijn pass was net te hard.
Meerdink
Invaller Mexx Meerdink was de volgende Jong AZ’er die een kans kreeg. De spits – die niet veel eerder samen met profdebutant Schouten in het veld kwam – schoot over uit een voorzet van Van Brederode. In de 76e minuut was Meerdink opnieuw gevaarlijk. Dit keer had Bossin een knappe reflex in huis.
Koelbloedig
De kansen waren voor Jong AZ, maar de goal viel aan de overzijde. Stijn Meijer werd diep gestuurd, won een sprintduel van Sem Dirks en toonde zich oog-in-oog met Reus koelbloedig: 2-0. In de slotfase was er nog een aardige schietkans voor Schouten. Een afgeslagen voorzet kwam bij de middenvelder, maar zijn schot werd gekraakt en daarna gevangen door Bossin. Ook De Jong mocht nog uithalen, met hetzelfde resultaat.
Nederlaag
In de laatste seconden kwam een inzet van Nikolas Agrafiotis nog op de lat van het Jong AZ-doel. Het scorebord kwam niet meer in beweging, waardoor Jong AZ het jaar opent met een nederlaag.
Martens: ‘Dat is de harde realiteit’
“Ik vond dat we scherpte misten”, vertelde trainer Maarten Martens. “Vooral in het afmaken van kansen. Misschien komt dat door een gebrek aan wedstrijdritme, maar als je jezelf niet beloont verdien je het ook niet te winnen. Daar moeten we kritisch op zijn. We werken er hard aan om voor het doel te komen, dan is het zonde als je niet afdrukt. FC Dordrecht speelde opportunistisch, profiteerde daarvan en scoorde twee keer. Dat is de harde realiteit. Voor ons is het zaak zo snel mogelijk ritme en scherpte op te doen. Vrijdag krijgen we tegen VVV-Venlo een nieuwe kans.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Dordrecht – Jong AZ 2-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling FC Dordrecht: Liam Bossin; Ruggero Mannes, Toine van Huizen, Anouar El Azzouzi, Mauro Savastano; Mathis Suray (86. Alessio Miceli), Ersin Zehir (81. Seydine N’Diaye), Pascu (75. Emir Biberoğlu), Jacky Donkor (75. Jerailly Wielzen); Christian Conteh, Stijn Meijer (81. Nikolas Agrafiotis).
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Jorn Berkhout, Peer Koopmeiners (64. Maxim Dekker), Sem Dirks, Richard Sedláček; Fedde de Jong, Mohamed Taabouni, Zico Buurmeester (64. Lewis Schouten); Ernest Poku (64. Iman Griffith), Thijs Oosting (64. Mexx Meerdink), Myron van Brederode (75. Soulyman Allouch).
Scoreverloop: 33. El Azzouzi 1-0, 79. Meijer 2-0.
Gele kaarten: Van Huizen, Suray, Zehir (FC Dordrecht), Dirks (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Robin Hensgens.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl