Versoepelingen stellen junioren maar ook senioren voetbalteams in staat weer te starten

Zaanstad- Ga niet te snel van start en voorkom blessures luidt het advies aan senioren amateurteams die weer willen starten met de voetbaltraining. Met de aangekondigde versoepelingen voor onder andere de sporters is het zaak om het hoofd niet op hol te laten brengen. Op een kille zaterdagmorgen 15 januari was het -onder kunstlicht- toch behoorlijk druk op bijvoorbeeld het Wateringcomplex in Wormerveer. Daar pakte de voetballers van Fortuna Wormerveer jo-23 de de draad weer op. Onderlinge partijen mogen weer en daar werd goed op ingespeeld.
Wie het complex naderde zag eigenlijk weinig. De laaghangende mist was daar de oorzaak van. Al snel springen de lampen aan en dat biedt een toch apart schouwspel. Menig filmmaker zou er zijn voordeel mee kunnen doen.

Op de velden veel gretige jeugd. Rondom de velden natuurlijk geen publiek, maar wel chauffeurs en andere mensen in functie.

Nu er weer gesport mag worden is het ook goed om naar de wijze woorden van het Sportteam van Verantwoord Bewegen te luisteren. ‘Begin niet direct op het sportniveau waar je in december mee bent gestopt. Pas de intensiteit van de eerste trainingen wat aan en zorg eerst voor een toename van belastbaarheid. Heb je vragen over het hervatten van je favoriete sport of heb je last van een blessure? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met het Sportteam van Verantwoord Bewegen.’ Dat is een van de sponsoren van de voetbalclub uit Wormerveer.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl