Arjen Zwaan tekent halfjarig contract als `trainer bovenbouw` bij FC Volendam

Zaandam- Arjen Zwaan heeft getekend bij Keukenkampioen divisionist FC Volendam. De inwoner van Zaandam heeft voor een halfjaar getekend bij de Volendammers waar hij de bovenbouw training zal gaan geven. Voor de wedstrijd FC Volendam-Telstar zette hij zondag ochtend zijn handtekening onder een contract dat van januari tot en met mei dit jaar loopt en met een optie tot nog een jaar.
In december gaf hij zijn huidige club vvv Westzaan te kennen definitief bezig te zijn aan zijn laatste seizoen bij de RoodWitten. De Westzaners hebben in Pieter van Netten zijn opvolger al reeds aangekondigd. Op de vraag hoe het contact tot stand was gekomen verklaart Arjen Zwaan; “In november heeft FC Volendam een vacature geplaatst voor een trainer in de bovenbouw voor 8 uur per week. Dit is voor één middagtraining en de coaching van de wedstrijd op zaterdag. Voor mij was dat ideaal te combineren met Westzaan omdat zij op zondag spelen. Ik ben direct in gesprek gegaan met mijn leidinggevende over een tijdelijke aanpassing van mijn uren, van 40 naar 36. Zodoende kan ik een middag vrij krijgen om naar Volendam te gaan. Gelukkig begreep hij dat dit een mooie kans was voor mij, en dus kreeg ik toestemming. Direct hierna heb ik direct gesolliciteerd. Eind december werd ik gebeld dat ze online kennis wilde maken en of ik mijn visie op het opleiden met hen wilde delen. Dit was een mooie eerste kennismaking die twee stagetrainingen als gevolg had. Vlak voor de kerst ben ik vervolgens gebeld met de mededeling dat ik was aangenomen als trainer in de bovenbouw. In de praktijk zal dit de JO17 zijn, echter wordt er niet echt in teams gedacht bij Volendam. Gister, voorafgaand aan het duel in het Kras Stadion heb ik getekend voor de maanden januari tot en met mei en met een optie op nog een jaar. Ik ga kijken hoe de komende tijd bevalt naast mijn werk en de combinatie bij vvv Westzaan, als we weer mogen voetballen natuurlijk. De eerste indruk was in ieder geval hartstikke positief, ze hanteren bij Volendam een werkwijze waarin ik mij heel goed kan vinden. “

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl