Jong AZ kan zondagavond ultieme revanche nemen op TOP OSS

Zaanstad- Voor Jong AZ staat zondag een ontmoeting met TOP Oss, de nummer achttien van de competitie, op het programma. Om 20:00 uur wordt afgetrapt in het Frans Heesen Stadion in Oss.
Voor Jong AZ is het de eerste ontmoeting na de winterstop. De eerste seizoenshelft werd op 20 december afgesloten met een doelpuntrijk gelijkspel tegen FC Den Bosch: 3-3. Zico Buurmeester, Iman Griffith en Mohamed Taabouni brachten de ploeg van trainer Maartens Martens tot driemaal toe op gelijke hoogte. De 3-3 van Taabouni kwam pas na 87 minuten spelen op het scorebord.
Elftal van de Week
Griffith werd daags na de wedstrijd tegen Den Bosch opgenomen in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. Voor de aanvaller was dat de tweede keer op rij, want ook na het treffen met ADO Den Haag (3-2 verlies) kreeg hij deze eer.
Topscorers
Buurmeester en Griffith klimmen door hun treffers tegen Den Bosch op de topscorerslijst van Jong AZ. Beiden staan nu op drie goals. Taabouni maakte zijn eerste van het seizoen. Yusuf Barasi voert nog altijd de lijst aan met vijf treffers.
Verrassende zege
TOP Oss klom op de laatste speeldag voor de winterstop op naar de achttiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Bob Peeters ging Almere City FC voorbij door een verrassende 3-2 overwinning op VVV-Venlo. Middenvelder Rick Stuy van den Herik was de gevierde man met een doelpunt en een assist.
Richonell Margaret
AZ heeft dit seizoen met Richonell Margaret een huurling ondergebracht bij TOP Oss. De aanvaller kwam in de laatste wedstrijd voor de winterstop als invaller binnen de lijnen. Dat was zijn negentiende opwachting van het seizoen (acht basisplaatsen). Margaret kwam vooralsnog tot één doelpunt en twee assists voor de Brabanders.
Goals en assists
Kaj Tejan is de topscorer van de Ossenaren. De spits was in twintig wedstrijden goed voor zes goals. Rik Stuy van den Herik en Joshua Sanches gaven de meeste assists: vijf.
Terug naar België
Mathieu De Smet is in de winterstop teruggekeerd naar Zulte Waregem. TOP huurde de middenvelder het afgelopen halfjaar van de Belgen.
Vier keer winst
Jong AZ en TOP Oss stonden negen keer eerder tegenover elkaar. De Alkmaarders wonnen vier keer, de Ossenaren vijf keer. Waar Jong AZ elf keer scoorde, deed de tegenstander van komende zondag dat zestien keer.
Ultieme revanche
Zondag winnen van TOP Oss zou voor Jong AZ de ultieme revanche op het voorgaande seizoen betekenen. De tegenstander uit Noord-Brabant was toen in beide ontmoetingen te sterk voor de beloften. Deze jaargang was de eerste slag voor de Alkmaarders. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 1-0 door een late goal van Griffith. Voor Margaret was aan de kant van TOP Oss een basisplek ingeruimd. Hij speelde de hele wedstrijd.
Live
TOP Oss – Jong AZ is te volgen via het Twitter-account van AZ en live te zien op ESPN, waar later ook highlights te zien zijn. Door de landelijk geldende coronamaatregelen is er geen publiek toegestaan. Er is dan ook geen kaartverkoop.
FC Dordrecht
De vrijdag na de ontmoeting met TOP Oss staat voor Jong AZ alweer de volgende wedstrijd op het programma. De ploeg van Martens gaat dan op bezoek bij FC Dordrecht, dat op dit moment de laatste plek in de competitie bezit.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Helmond Sport – FC Dordrecht
Roda JC – MVV Maastricht
Zaterdag:
FC Den Bosch – FC Emmen
NAC Breda – FC Eindhoven
Zondag:
FC Volendam – Telstar
Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag
De Graafschap – VVV-Venlo
TOP Oss – Jong AZ
Maandag:
Jong FC Utrecht – Jong Ajax
Jong PSV – Almere City FC