Peter van der Zwaan volgend seizoen hoofdtrainer ZVC ’22

Zaandam- De technische commissie seniorenvoetbal van de fusievereniging ZVC’22 is erin geslaagd om Peter van der Zwaan als hoofdtrainer aan te stellen voor het nieuwe voetbalseizoen 2022-2023.
Peter van der Zwaan komt over van sv De Rijp, de club waar Martin de Groot aan de slag zal gaan. Peter van der Zwaan zal de eerste trainer van fusieclub ZVC’22 worden. Van der Zwaan heeft in Zaandam voor een seizoen getekend bij de club die zal ontstaat uit de fusie tussen FC Zaandam en zvv Zaanlandia.
Bij FC Zaandam maakt Patrick Huisman het seizoen af. Bij zvv Zaanlandia doet Johan van Wort hetzelfde. Beide coaches gaan in de tweede seizoenshelft proberen om niet te degraderen. En dat is vooral voor FC Zaandam- de hoogste spelende ploeg- van groot belang.
Met de keuze voor Peter van der Zwaan als nieuwe hoofdtrainer was de zoektocht al vrij snel ten einde gekomen. De gesprekken die Jeroen Olthof, Hendri Siemons, Erik Kabel en Hennie van den Berg met Peter hebben gehad gaven hen direct een goed gevoel. En dat gevoel was bij de 56 jarige Purmerender wederzijds.
Als voetballer heeft Peter zijn sporen ook verdiend. Hij is begonnen bij het Amsterdamse DWV om snel opgepikt te worden bij de jeugdafdeling van Ajax. Peter heeft hier zijn eerste professionele contract getekend als voetballer om vervolgens hierna een volgende stap te maken bij Telstar. Helaas zorgden zijn blessures ervoor dat zijn professionele carrière als voetballer noodgedwongen tot een einde kwam.
Wel wilde hij nog even afbouwen bij zijn oude liefde DWV om vervolgens trainer te worden. TOB 3e klasse 3 seizoen, Abcoude 3e klasse 2 seizoenen, IVV 3e klasse 2 seizoenen, EVC vanaf de 4e klasse naar 2e klasse 6 seizoenen en tot slot sv De Rijp vanaf 4e klasse tot 3e klasse 8 seizoenen lang. Peter is 56 jaar jong en neemt een brok aan ervaring met zich mee als trainer.
is de club geslaagd. En opvallend vaak was de Purmerender voor langere tijd verbonden aan zijn werkgevers want bij zijn huidige club SV De Rijp is hij bezig aan zijn achtste seizoen. Ook in Amsterdam Noord bij TOB was dat het geval met 4 jaar. Bij IVV in Landsmeer was dat eveneens 4 jaar en in Edam bij EVC maar liefst 5 jaar. Beiden partijen hebben alle vertrouwen in een langdurige en succesvolle samenwerking.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl