Martin de Groot tekent bij SV De Rijp

De Rijp- Martin de Groot wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van SV De Rijp. Na een aantal zeer goede gesprekken hebben het bestuur en de ervaren oefenmeester een akkoord bereikt over een tweejarig contract. De Rijper volgt komende zomer Peter van der Zwaan op die dan acht jaar werkzaam is geweest aan de Jan Ploegerlaan in het Noordhollandse De Rijp.
De 55-jarige De Groot was in het verleden vooral werkzaam bij clubs die op een hoger niveau acteerden dan SV De Rijp. Hij begon in 2001 als hoofdtrainer van toenmalig Derdeklasser WFC (nu Fortuna Wormerveer) en trad vervolgens in dienst bij ZCFC (Tweede Klasse Zaterdag), De Kennemers (Eerste Klasse en Hoofdklasse Zondag), ADO ’20 (Topklasse Zondag), OFC (Hoofdklasse Zondag), Fortuna Wormerveer (Eerste Klasse en Hoofdklasse Zondag) en vanaf 2018 tot en met dit seizoen het Amsterdamse Swift (Hoofdklasse Zaterdag).
Erelijst
Op zijn erelijst prijken kampioenschappen met De Kennemers, ADO ’20 en Fortuna Wormerveer. En verder diverse periodetitels. Memorabel was ook het bereiken van de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker met ADO ’20 door onder andere Katwijk, Almere City FC en FC Eindhoven uit te schakelen. In dat seizoen 2012/13 werd De Groot ook genomineerd voor de prijs van Trainer van het Jaar.
De vijftienvoudige amateur-international zocht het voor de komende jaren eens dicht bij huis. De in Wormerveer geboren De Groot woont sinds 2007 in De Rijp. ‘Mijn gezin en ik hebben een speciaal gevoel bij dit mooie dorp, de omgeving, de familiaire sfeer en de mensen’, legt hij uit. ‘Als geboren Zaankanter voel ik me thuis in De Rijp.’
In het dagelijks leven is De Groot als kwaliteitsmanager in dienst bij ofi/Olam Cacao BV. ‘De combinatie met deze baan en die van voetbaltrainer geeft mij veel voldoening. Het leiden van een team in het bedrijfsleven en in de sport versterken elkaar. En daarin past ook mijn uitdaging om als hoofdtrainer van SV De Rijp aan de slag te gaan. Door een goede mix van plezier, prestaties en een aanvallende, attractieve speelwijze wil ik een bijdrage leveren aan de sportieve cultuur en de ontwikkeling van de club en het dorp.’
Goede indruk
Het bestuur van SV De Rijp is uiteraard verguld met de keuze van De Groot voor SV De Rijp. Uit diverse gesprekken is bovendien gebleken dat de oefenmeester goed aanvoelt wat de club nodig heeft. ‘Hoewel hij altijd op een hoger niveau heeft getraind, lijkt de club hem te passen als een jas’, zegt voorzitter Erik Oudshoorn. ‘Martin moet met zijn ervaring het eerste elftal van SV De Rijp naar een hoger niveau kunnen stuwen. We willen immers een stabiele Derdeklasser worden en misschien zit er op termijn wel meer in. In gesprekken met spelers en de technische staf heeft hij in elk geval al een heel goede indruk achtergelaten. We zijn ontzettend blij dat we zo’n trainer hebben kunnen aantrekken. Een man uit het dorp nota bene.’

Martin de Groot heeft het shirt van SV De Rijp 1 al in handen. Links penningmeester Frank Oudejans en voorzitter Erik Oudshoorn. Rechts technisch coördinator Martin Effting

Martin de Groot met Louis van Gaal bij de verkiezing Trainer van het Jaar in 2013