Het is stil bij vv Knollendam

Oostknollendam – In de KnolKnal Nieuwsbrief 221 gaat het – maar dat zal niemand verbazen – vooral over het feit dat er ook in het Zaandorp stevige corona-beperkingen gelden. Op het altijd sfeervolle complex van omnivereniging Knollendam is het daarom na 17.00 uur stil.
Overdag is dat ‘gelukkig’ heel anders. Dan wordt er met regelmaat het edele spel tennis en ook/of petanque beoefend. De stevige corona-beperkingen maken dat zeker tot 18 december er na 17 uur niet gesport mag worden op het complex. Geen voetbaltraining, geen tennis, geen jeu de boules. Ondanks een poging van de Tweede Kamer bleek premier Rutte niet te vermurwen tot een aanpassing van dat uiterste tijdstip.
Al het ‘gedoe’ heeft Mopper Jan Stam niet kunnen afremmen. Hij was de laatste weken druk in de weer met het snoeien van de coniferen-hagen. Ieder jaar een zware maandag-klus. Maar nu is het klaar. Bij gebrek aan een vlaggenschip zijn er toch wat elftallen actief op het complex. Zo wacht Knollendam 3 op 12 december een topper. Dan zal – als de regelgeving niet gewijzigd zal worden – bij en tegen KFC 5, dat in de poule met zeven gespeelde wedstrijden en 18 punten koploper is, worden gespeeld.
Niet trainen, wel voetballen.
Dat is even wennen natuurlijk. Voor de top-amateurs wordt evenwel een uitzondering gemaakt. De groengele teams – niet vallend onder die topcategorie – komen dit jaar nog amper in actie. Het tweede nog twee keer, het derde één keeren het vierde pas weer op 16 januari 2022.