SVA JO19-1 kampioen najaarscompetitie in hoofdklasse- B en mag zich opmaken voor divisie niveau

Assendelft- De voetballers van SVA jo19-1 zijn Kampioen van de hoofdklasse B. Afgelopen weekend is zonder zelf te kunnen spelen de Jo-19-1 kampioen geworden van de najaars competitie van de Hoofdklasse B. De enige overgebleven concurrent Sporting Krommenie jo19-1 liet de nodige punten liggen waardoor de bloemen voor de Assendelfters besteld konden worden. Na dit winterstop mag het team uitkomen in de 4e divisie en daarmee is het dan het eerste elftal ooit binnen SVA dat divisie zal gaan spelen.
Op de valreep van een verdere sluiting van de kantine hadden de mannen zich zaterdagmiddag verzameld om het feest gezamenlijk te kunnen vieren en in aanwezigheid van de TC (Technische Commissie) en door het bestuur een heuse kampioenschaal uitgereikt te krijgen. Deze talentvolle groep is al van af de jongste jeugd bij elkaar en naast het feit dat er zich binnen de spelersgroep een aantal jeugdtrainers bevinden, is ook de begeleidingsstaf volledig eigen kweek en al jaren aan de club verbonden. Trainer en eerste elftalspeler Nick de Waart is de succescoach van dit team.
Het geeft maar weer aan dat het gekozen beleid van SVA om vanuit `eigen kweek` te werken steeds meer zijn vruchten begint af te werpen. In het nieuwe jaar is de JO19-1 tevens het eerste jeugdteam van SVA dat op divisieniveau gaat spelen wat uiteraard ook een prestatie is. En daar mogen de Assendelfters met recht trots op zijn.