Remise Jong AZ tegen FC Emmen: rentree Soulyman Allouch

Zaanstad- Het duel tussen Jong AZ en FC Emmen kende maandag geen winnaar. Op het AFAS Trainingscomplex waren de beste kansen – met name na rust – voor de Alkmaarders, maar er werd niet gescoord: 0-0. Soulyman Allouch maakte na ruim tien maanden blessureleed zijn rentree.
De Emmenaren kregen in de eerste twintig minuten al twee grote kansen. Jeredy Hilterman drong de zestien binnen, maar Beau Reus kwam goed uit zijn doel en redde. Niet veel later was er ook een mogelijkheid voor Rui Mendes. Na een doorgekopte voorzet kon hij schieten. Reus stond opnieuw in de weg.
Serieuze kans
Hoewel Emmen bovenliggend was, kwam Jong AZ er ook meermaals gevaarlijk uit. Eén van de uitbraken leverde een serieuze kans op voor Taabouni. Hij kwam net te kort bij een voorzet van Thijs Oosting.
Rebound op de lat
Na rust waren kansen schaars, maar rond de zestigste minuut dook Jong AZ plots meermaals op voor het Drentse doel. Nadat een kopbal van Oosting over ging kregen de beloften drie opeenvolgende mogelijkheden. Yusuf Barasi schoot op het been van doelman Michael Brouwer. De rebound van Peer Koopmeiners kwam op de lat en tot slot werd een tweede inzet van Barasi naast getikt.
Moeizame redding
Ook in de slotfase werden de bezoekers – voorafgaand aan de wedstrijd de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie – achteruit gedrongen. Invaller Fons Gemmel kreeg een schietkans en dwong Brouwer tot een moeizame redding. De rebound viel voor Iman Griffith, die over en naast schoot.
Rentree Allouch
In de 84e minuut kwam Allouch binnen de lijnen. De aanvaller kampte ruim tien maanden met blessureleed en maakte tegen Emmen zijn rentree.
Onder vuur
De laatste kans van de wedstrijd was voor de Drenten. Oud-AZ’er Teun Bijleveld nam het doel van de Alkmaarders onder vuur. Reus wierp zich in een reflex ervoor en redde. Zodoende bleef het duel tussen Jong AZ en FC Emmen onbeslist.
Martens: ‘Genoeg gecreëerd’
“Ik ben heel tevreden over de intensiteit en kwaliteit die de jongens hebben geleverd”, vertelde Martens. “Het ontbrak ons alleen aan de afwerking. We hebben genoeg gecreëerd en ik ben geneigd te zeggen dat wij drie punten verdienden. Maar dan moet je de ballen erin schieten en dat hebben we niet gedaan. Dan is 0-0 een uitslag waarmee we kunnen leven.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Emmen 0-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Richard Sedláček, Joey Jacobs, Sem Dirks, Tijs Velthuis; Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Zico Buurmeester; Iman Griffith (84. Soulyman Allouch), Yusuf Barasi (90+2. Jorn Berkhout), Thijs Oosting (64. Fons Gemmel).
Opstelling FC Emmen: Michael Brouwer; Arnaud Luzayadio, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate (85. Keziah Veendorp), Mitch Apau; Jari Vlak (46. Lucas Bernadou) Oussama El Azzouzi, Rui Mendes; Azzedine Toufiqui (85. Joël van Kaam), Jasin Assehnoun (63. Reda Kharchouch), Jeredy Hilterman (74. Teun Bijleveld).
Scoreverloop: –
Gele kaarten: Barasi, Buurmeester, Velthuis (Jong AZ),
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Sam Dröge