AZ pakt punt in Kerkrade

Kerkrade- In het verre Kerkrade heeft Jong AZ vrijdag één punt gepakt. De ploeg van Maarten Martens nam vroeg de leiding door een treffer van Yusuf Barasi, maar zag de Limburgers daarna op 2-1 komen. In de slotfase zorgde Jelle Duin alsnog voor een gelijke eindstand: 2-2.
In een leeg Parkstad Limburg Stadion was de eerste kans voor de thuisploeg, maar Sem Westerveld voorkwam een vroege openingsgoal van Bryan Limbombe. Een paar minuten later viel die alsnog, maar dan aan de overkant. Na een combinatie tussen Mohamed Taabouni, Zico Buurmeester en Duin poeierde Barasi de bal in de kruising: 0-1.
Limbombe
Lang bleef die voorsprong niet overeind, want vier minuten later trok Limbombe de stand al gelijk. Xian Emmers kwam vrij voor Westerveld en legde breed op zijn meegelopen teamgenoot.
Gevaarlijkste man
De vleugelaanvaller was in het eerste bedrijf de gevaarlijkste man van Roda. Na de openingsgoal nam hij nogmaals het Jong AZ-doel onder vuur en werkte daarna bijna een doorgekopte corner binnen.
Knappe redding
Op slag van rust had Taabouni de 1-2 op zijn schoen. Na een voorzet van Richard Sedláček kon hij schieten, maar oud-AZ’er Rody de Boer redde knap.
Eén-op-één
Na de pauze kregen beide ploegen al snel kansen. Een schot van Taabouni belandde in de handen van De Boer, waarna Dylan Vente één-op-één met Westerveld kwam. Ook de Jong AZ goalie bracht redding.
Knappe redding
De Koempels werden steeds gevaarlijker en kreeg ook na een uur flinke kansen. Patrick Pflücke dwong Westerveld tot een knappe redding en uit de daaropvolgende corner kopte Richard Jensen voorlangs.
Balverlies
In de 66e minuut namen de Limburgers de leiding. Na balverlies van Jong AZ kon Vente raakschieten: 2-1.
In de weg
Jong AZ creëerde weinig in de tweede helft en kwam ook na de tegentreffer moeizaam tot kansen. Een vrije trap van invaller Bram Franken zorgde nog wel voor gevaar, maar opnieuw stond De Boer in de weg. Roda kwam daarentegen opnieuw gevaarlijk voor doel. Vente kreeg de vrije doortocht, maar hij kwam wederom niet langs Westerveld.
Doelpunt Duin
In de laatste minuten kwam Jong AZ toch nog tot scoren. Duin kwam na een steekpass van Buurmeester langs de Roda-defensie en schoot van dichtbij de 2-2 tegen de touwen. Daarmee bezorgde de spits zijn ploeg een zwaarbevochten punt.
Martens: ‘Van hoge kwaliteit’
“Dit resultaat geeft me een opgelucht gevoel”, vertelde Martens. “We laten met momenten goede dingen zien, maar dreigden opnieuw met één goal verschil te verliezen. Gelukkig gaan we hier niet met een slecht gevoel vandaan. Als je na zulke tegenslagen alsnog de 2-2 maakt zorgt dat voor blijdschap. We moeten kritisch naar de tegengoals kijken, maar onze doelpunten waren van hoge kwaliteit. We kwamen niet voor één punt, maar mogen blij zijn met dit resultaat.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Roda JC – Jong AZ 2-2 (1-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Roda JC: Rody de Boer; Stefano Marzo, Richard Jensen, Guus Joppen, Amir Absalem; Patrick Pflücke, Robert Klaasen, Xian Emmers (61. Niek Vossebelt); Benjamin Bouchouari (89. Daryl Werker), Bryan Limbombe (73. Jamil Takidine), Dylan Vente (89. Xander Lambrix).
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Richard Sedláček, Jorn Berkhout, Maxim Dekker, Tijs Velthuis; Fedde de Jong (79. Bram Franken), Mohamed Taabouni, Zico Buurmeester; Ernest Poku (79. Iman Griffith), Jelle Duin, Yusuf Barasi (86. Fons Gemmel).
Scoreverloop: 12. Barasi 0-1, 16. Limbombe 1-1, 66. Vente 2-1, 88. Duin 2-2.
Gele kaarten: Taabouni, Velthuis (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal. bron:az.nl