Nog niet iedereen gewend aan nieuwe coronamaatregelen

Zaanstad- Sinds 13 november zijn er in Nederland nieuwe coronamaatregelen van kracht. Deze maatregelen hebben ook een grote impact op het voetbal. Zo zijn toeschouwers niet langer toegestaan op de accommodaties van amateurverenigingen en wordt iedereen verzocht de accommodatie na afloop van een training of wedstrijd zo spoedig mogelijk te verlaten. Toch zien ze dat dit nog niet altijd gebeurt.
Dringend verzoek
De KNVB verzoekt daarom spelers, trainers, scheidsrechters, vrijwilligers en andere betrokkenen om een bezoek aan de kantine zo kort mogelijk te laten duren en daarna de accommodatie te verlaten. En ze adviseren besturen daarop toe te zien. Zo dragen ze als voetbalverenigingen bij aan het terugdringen van de besmettingen en hopen ze net als iedereen dat straks het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven weer mogelijk wordt.
Hieronder nog even de maatregelen omtrent het kantinebezoek op een rij.
• De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca.
• Voor horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden) is het coronatoegangsbewijs verplicht.
• De horecavoorziening kan open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds.
• Zowel in de sportkantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering).
• Om toegang te krijgen tot de kantine en het buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig.
Voor een afhaalpunt binnen geldt een uitzondering op de CTB-plicht: op voorwaarde dat gebruik van een mondkapje verplicht is en het afhaalpunt goed is afgescheiden, zodat de CTB-plichtigen niet mengen met mensen die afhalen.
Financiën
Inmiddels is duidelijk dat voor de aanbieders van amateursport maximaal € 5 miljoen beschikbaar is om hen te compenseren voor geleden schade in deze periode. De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werkt deze regelingen momenteel in samenwerking met de sportsector uit. De regeling zal, zoals het er nu uit ziet, gaan lijken op een verbeterde TASO regeling.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl