Jong AZ vrijdag naar verre Kerkrade voor duel met RODA JC

Zaanstad- Voor Jong AZ staat vrijdag de verste uitwedstrijd van het seizoen op de rol. Dan reist de ploeg van Maarten Martens af naar Kerkrade voor een ontmoeting met Roda JC. De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion begint om 20:00 uur.
Voor de interlandperiode leed Jong AZ een zure nederlaag tegen MVV Maastricht. Op het AFAS Trainingscomplex waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar trokken de zuiderlingen aan het langste eind: 0-1.
Barasi inzetbaar
Yusuf Barasi keerde tegen MVV terug van een schorsing. De topscorer van Jong AZ (4 goals) was eerder twee wedstrijden geschorst na een rode kaart tegen Jong Ajax (1-1), maar is weer inzetbaar.
EK-kwalificatieduels
Tijdens de interlandbreak kwamen drie Jong AZ’ers in actie voor de Oranje-jeugd. Fedde de Jong reisde met Oranje Onder 19 af naar Israël voor drie EK-kwalificatieduels. Samen met AZ Onder 18-aanvaller Myron van Brederode – die tegen Jong PSV nog minuten bij de beloften maakte – klopte hij Moldavië (4-0), Cyprus (5-0) en Israël (1-4). Zelf was hij driemaal trefzeker. Van Brederode was goed voor één goal.
Pinatar Tournament
Maxim Dekker en Ernest Poku wonnen met Oranje Onder 18 – waar ook clubgenoten Wouter Goes, Dave Kwakman, Sem Dekkers en Lewis Schouten van de partij waren – het Pinatar Tournament in Spanje. Tijdens het vierlandentoernooi boekten zij zeges op Engeland (3-2), Portugal (1-1, w.n.s.) en België (1-2).
Verste uitduel
Het treffen met Roda JC is voor Jong AZ het verste uitduel van het seizoen. De afstand tussen het AFAS Trainingscomplex en het Parkstad Limburg Stadion bedraagt 236 kilometer.
Zonder publiek
Door de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus worden wedstrijden in het betaald voetbal de komende drie weken zonder publiek afgewerkt.
Twee punten meer
De Koempels bezetten momenteel de negende plaats en hebben twee punten meer dan Jong AZ, dat tiende staat. Over dertien duels werden 21 punten gepakt. Dat deed Roda met zes zeges, drie remises en vier nederlagen.
De Boer
Rody de Boer heeft een verleden bij AZ. De goalie stond van 2018 tot 2021 onder contract bij de Alkmaarders, voordat hij de overstap naar Roda maakte.
Klaasen
Middenvelder Robert Klaasen was van 2008 tot 2011 actief in de AZ Jeugdopleiding. Hij doorliep verschillende AZ Jeugd-teams en kwam tot 33 wedstrijden voor de beloften. Daarna maakte hij een transfer naar het Belgische KV Kortrijk.
Barasi en Poku
Jong AZ en Roda JC stonden vijf keer eerder tegenover elkaar. Tweemaal wonnen de Limburgers en tweemaal bleef het gelijk. In de laatste ontmoeting gingen de punten in de bus mee naar Zaanstad. Op 30 april 2021 boekte Jong AZ een 0-1 zege. Barasi maakte – op aangeven van de debuterende Poku – de enige goal. Ook Dekker en Nick Twisk maakten die wedstrijd hun entree in het betaald voetbal.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Marc Nagtegaal. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Jeroen van der Waaij en Kevin Weever. Luc Baars is aangesteld als vierde official.
Live
Roda JC – Jong AZ is te volgen via AZ’s Twitter-account en het schakelkanaal van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn.
FC Emmen
Komende maandag wacht Jong AZ een thuisduel met FC Emmen. Het treffen met de Drenten begint om 20:00 uur. Door de landelijke maatregelen tegen het coronavirus is er geen kaartverkoop voor deze wedstrijd.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Almere City FC – MVV Maastricht
FC Den Bosch – TOP Oss
FC Dordrecht – De Graafschap
FC Emmen – Jong PSV
Helmond Sport – SBV Excelsior
Jong Ajax – FC Volendam
NAC Breda – Jong FC Utrecht
Roda JC – Jong AZ
Telstar – ADO Den Haag
VVV-Venlo – FC Eindhoven

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl