sc Hercules Zaandam goalie Terry Bosma kiest voor thuiswinst

ZAANDAM – Met het oog op de derde klasse thriller tussen derdeklasse zondag koploper sc Hercules Zaandam en naaste belager SVA kijken we vooruit met sc Hercules doelman Terry Bosma. De wedstrijd zal zondag ook live te beluisteren zijn via Zaanradio en een verslag van dit duel zal op deze site volgen.
Het was Bosma die lange tijd het doel van zvv Zaanlandia verdedigde (ruim 200 wedstrijden), maar nu vaste waarde is bij sc Hercules Zaandam. De reden van de overstap was logisch vanwege het opheffen van de zvv Zaanlandia zondag tak. Hoe bevalt het de sluitpost bij zijn nieuwe club? ‘Het bevalt goed bij sc Hercules. We gingen met een groepje van zvv Zaanlandia die kant op en kwamen bij Hercules in gezellige groep met iets oudere en ervaren jongens terecht. Iedereen smachtte door de Coronastop naar gezelligheid en daardoor kwamen we op een plek waar we naar zochten.’
Je bent de routinier in het veld met je 35 jaar. Hebt ervaring opgedaan bij o.a. ADO’20 en Hollandia. Heb je het optimale uit je loopbaan gehaald? ‘Dat weet je nooit. Het is afhankelijk van trainers, concurrenten en blessures. Ik denk dat ik er veel voor heb gelaten zodat ik niet later zou kunnen zeggen ‘had ik maar’. Het had iets meer mee mogen zitten maar ik heb veel mooie momenten meegemaakt.’
Spelers op de bank
In het dagelijks leven is Bosma eigenaar van Sminia. Daar treft hij vast nog wel eens medespelers of zelfs tegenspelers op de therapiebank? ‘Ik werk als manueeltherapeut en Sportfysiotherapeut waardoor het regelmatig voorkomt dat ik voetballers op de bank krijg. Dit zijn inderdaad zowel medespelers en als tegenstanders. Ik heb altijd gezegd dat m’n doel is dat ik ‘de voetbalfysio’ uit de Zaanstreek wil zijn. Ik heb inmiddels dik 25 jaar voetbalervaring en ook helaas wat blessure-ervaring, dit neem je mee in je werk.’
De combinatie van werk en voetbal is volgens de doelman goed te doen. ‘Het komt wel eens voor dat er een vergadering of cursus op een trainingsavond gepland staan maar ik probeer altijd wel om de dinsdag en donderdag heen te plannen.’
De derde klasse blijkt een spannende competitie tot nu toe. ‘Zondag SVA inderdaad. Onze eerste derby van het seizoen. We hebben er zin in! Veel jongens kennen elkaar en dat creëert toch altijd een ander sfeertje. We spelen thuis en hebben er vertrouwen in dat we de punten binnenshuis houden.’
Ambities volop aanwezig
De verwachtingen bij de club, maar ok in de Zaanstreek, zijn hooggespannen voorafgaand aan het seizoen. Bosma bevestigt die gevoelens. ‘De club wil een stap omhoog maken en dat willen we als groep ook. Vooralsnog doen we wat we moeten doen en dit willen we volhouden tot ergens in mei. We hebben een ervaren en brede selectie waarmee we verschillende manieren kunnen voetballen. We zullen iedereen in de selectie nodig hebben, dit kan zomaar doorslaggevend zijn in een lang seizoen.’
Kampioen worden is dan een mooi einde. Hebben de Zaandammers er de ploeg voor om een klas hoger ook uit de voeten te kunnen? ‘We hebben in deze voorbereiding maar ook in die van vorig jaar laten zien dat we een klasse hoger ook meekunnen, ik denk dat we niet uit de toon zullen vallen.’
Gevraagd naar de de voorspellingen van de Zaanse wedstrijden is Bosma helder: Bij sc Hercules Zaandam-SVA, sv Fortuna Wormerveer-Kampong en vvv Westzaan-Olympia Haarlem drie keer winst voor de thuisploegen.’

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl