Griekse smeekbede gehoord

Alkmaar/Zaanstreek – Er zijn in ieder mensenleven momenten waarop smeekbeden verhoord worden. Vader Ruben en zoon Justin van Halderen kunnen daar over mee praten. Het was op een mooie zaterdagavond in het (nu nog even) AFAS stadion. Daar stuurde Ruben een bericht de wereld in dat hij zich dankbaar voelde.
Samen met zijn zoon was de voor veel sportliefhebbers bekende Zaanse korfbaltrainer getuige van een soort van wederopstanding van hun favoriete club AZ. Tegenstander PEC Zwolle gaf zich beslist niet eenvoudig gewonnen.
Nu zijn Ruben en Justin al aardig wat gewend als seizoenkaarthouders, maar dit was niet alleen vanwege de winst een bijzondere wedstrijd. Net als talrijke andere voetballiefhebbers ‘all over the world’ leek het Justin leuk om een bord voor een speler te maken. Toen kwam hij op de naam Vangelis Pavlidis.
De spits die eerder vanaf 2019 voor Willem II uitkwam. In zijn laatste Tilburgse seizoen was de twaalfvoudig Grieks international goed voor veertien goals en vijf assists in de Eredivisie. Nu in Alkmaar begint hij steeds beter zijn draai te vinden. Eén probleem: hij spreekt nog weinig tot geen Nederlands.
Ruben zag daar echter geen belemmering in. ‘Google Translate heeft mij prima geholpen. Zo werd ‘Mag ik je shirt’ omgezet tot een ‘μπορώ να έχω το πουκάμισό σου’ en met dat bord heb ik een aantal wedstrijden langs het veld gestaan. Tot afgelopen zaterdag! Toen heb ik het shirt van Pavlidis gekregen.’
En dat maakte Ruben en zijn zoon Justin zo dankbaar en spreken de foto’s boekdelen!
bron: rtvZaanstreek

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl