Jong AZ naar De Herdgang voor duel met Jong PSV

Zaanstad- Jong AZ reist maandag af naar Eindhoven voor een beloftenclash. Dan gaat de ploeg van Maarten Martens op bezoek bij Jong PSV. Op De Herdgang klinkt het eerste fluitsignaal om 20:00 uur.
Jong AZ ging in zijn laatste wedstrijd onderuit tegen koploper FC Volendam. Na een doelpuntloze eerste helft maakte Daryl van Mieghem in de 61e minuut de enige goal.
Elftal van de Week
Beau Reus verdedigde het Jong AZ-doel in de derby tegen Volendam. De goalie was met meerdere reddingen belangrijk en verdiende daarmee een plek in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie.
Ruime oefenzege
In aanloop naar de ontmoeting met Jong PSV oefende Jong AZ dinsdag tegen de beloften van FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het liefst 2-5. Door doelpunten van Bram Franken (2x), Erik Falkenburg (die bij Jong AZ zijn conditie op peil houdt), Ricuenio Kewal en Robin Lathouwers kwamen de bezoekers op een 0-5 voorsprong. In de slotfase deed de thuisploeg nog tweemaal iets terug.
Bakayoko, Saibari en Sealy
De beloften uit Eindhoven boekten vorige week een overwinning op Almere City FC. In het Yanmar Stadion werd het 3-5. Namens Jong PSV waren Johan Bakayoko, Ismael Saibari en Dante Sealy (3x) trefzeker.
Vijftiende
De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy bezet momenteel de vijftiende plaats. Uit twaalf wedstrijden werden er vier gewonnen. Twee eindigden in een gelijkspel en zes in een nederlaag.
Topscorer
Mede door zijn hattrick tegen Almere City is Sealy de topscorer van Jong PSV. Hij was al goed voor vijf goals. Mathijs Tielemans gaf de meeste assists: drie.
Elf goals
Jong PSV scoorde in de laatste vier speelrondes vaker dan iedere andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie: 11 keer. Tegelijk moest de ploeg zelf ook negen goals incasseren. Alleen MVV Maastricht (12) en Almere City (11) kregen in die periode meer doelpunten tegen.
Jacobs en Reijnders
De beloften uit Alkmaar en Eindhoven speelden zeven keer eerder tegen elkaar. Vier keer won Jong PSV. Tweemaal gingen de punten naar Jong AZ en één keer bleef het gelijk. De laatste zege van Jong AZ was op 26 februari 2018. In Zaanstad werd het 2-1 door treffers van Jamie Jacobs en Tijjani Reijnders.
Schorsing Barasi
Yusuf Barasi is nog geschorst voor het aanstaande treffen met Jong PSV. De topscorer van Jong AZ (vier goals) kreeg op 18 oktober tegen Jong Ajax (1-1) een directe rode kaart.
Arbiter
De wedstrijd staat onder leiding van Nick Smit. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Halis Murat Küçükerbir en Jari de Koning. Kevin Puts is aangesteld als vierde official.
Highlights
Jong PSV – Jong AZ is te volgen via AZ’s Twitter-account. Later op de avond zijn op ESPN de highlights te zien.
MVV Maastricht
Komende vrijdag neemt Jong AZ het voor eigen publiek op tegen MVV Maastricht. Het treffen op het AFAS Trainingscomplex begint om 20:00 uur. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
Helmond Sport – Almere City FC
Jong Ajax – Telstar
Jong PSV – Jong AZ