Verantwoord en goed voorbereid op pad naar de training

Zaandam- De ANWB start de fietsverlichting campagne weer en deze wordt breed gedeeld onder tal van Zaanse voetbalverenigingen. Op de website van voetbalvereniging sc Hercules Zaandam werd het bericht bijvoorbeeld al gedeeld.
Het wordt steeds vroeger donker, de winter is in zicht, alles keert naar binnen en de gordijnen gaan weer dicht. “Wat is het toch vroeg donker hè? ”Een typische uitspraak die je deze tijd van het jaar toch altijd wel een paar keer gaat horen. Nou, dat zijn het zeker! We staan in het donker op, komen in het donker aan op ons werk en gaan ook weer in het donker naar huis. Zo zijn er ook een aantal zaken die er de komende tijd gaan veranderen voor de trainingsavonden van uzelf of uw kind.
Fietsverlichting
Het wordt weer steeds vroeger donker en dus wordt het steeds belangrijker dat de voetballers die na de training met de fiets naar huis gaan een goede fietsverlichting hebben en ook gebruiken. Het blijkt namelijk dat een derde van de fietsers wel werkende fietsverlichting heeft, maar deze niet gebruikt. Waarom mensen de lampjes niet aanzetten, kan simpele redenen hebben zoals: ze vergeten het of ze vinden het niet belangrijk genoeg voor een klein stukje.
Zorg dus voor goede fietsverlichting als je naar de voetbaltraining gaat. Veilige fietsverlichting zit op de fiets op een logische plek.
Zichtbaarheid van fietsers is van groot belang voor de veiligheid van fietsers (is veilig voor jezelf en voor een ander). Fietsverlichting is daarbij cruciaal. Laat je zien !
Kleding tijdens het trainen
In Nederland kennen we verschillende seizoenen, en bij elk seizoen trekken we normaliter andere kleding aan. Met de juiste kledingkeuze bij voetbal blijft je lichaam beter op temperatuur en beperk je ook het risico van blessures. Het maakt het voetballen dus prettiger. Maar welke kleding trek je aan bij welke weersomstandigheden? Omdat we hier regelmatig vragen over krijgen van ouders hebben we de meest voorkomende weersomstandigheden en bijbehorende gangbare kledingadviezen even voor jullie op een rijtje gezet:
Herfst
Bij temperaturen onder de 12 graden is het advies om lange mouwen en een lange broek te dragen. Bij temperaturen onder de 6 graden Celsius is het in ieder geval voor de jongste jeugd t/m 12 jaar van belang om drie lagen te dragen (zie onder winter).
Winter
Draag voor en na het voetballen warme kleding. Bijvoorbeeld een trainingspak met warme jas, handschoenen en een muts (het grootste deel van je warmteverlies gaat namelijk via je hoofd). Bij de jongste jeugd zijn een muts en handschoenen tijdens het trainen ook aan te raden.
Tijdens het voetballen: kleding tegen kou (temperatuur onder de 6 graden celcius) omvat minimaal twee lagen. De eerste laag is vaak een thermoshirt en thermo legging, de tweede laag een shirt met lange mouwen en lange broek. Kies voor de jongste jeugd voor drie lagen. De derde laag bestaat uit een trainingspak.
Voor mensen met een kleiner budget: kies liever voor goedkope thermo kleding dan voor geen thermokleding. Bij te koude spieren of snel afkoelen wordt de kans op kou vatten of (spier)blessures groter.
Regen
Draag een regenjack over je kleding. Het is beter om geen nylon of plastic regenkleding te dragen tijdens het sporten. Daar komt absoluut geen water doorheen, maar je zweet kan ook niet ontsnappen.
Neem een extra ondershirt of droog thermoshirt mee. Doe je natte shirt tijdens de pauze even uit en trek je droge shirt aan om de warmte vast te houden en niet af te koelen. Zorg in ieder geval voor droge kleding voor als je terug fietst naar huis. Het advies luidt: Ga verantwoord en goed voorbereid op pad naar de training en wedstrijd!

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl