Jong AZ onderuit tegen FC Volendam

Zaanstad- Jong AZ heeft vrijdag met minimaal verschil verloren van koploper FC Volendam. De ploeg van trainer Maarten Martens liet bij vlagen aardig spel zien, maar het leeuwendeel van de kansen was voor de bezoekers. Uit één daarvan scoorden zij de enige goal van de avond: 0-1. 
In Zaanstad waren de eerste kansen voor de bezoekers. Alex Plat schoot al na een paar minuten in de handen van Beau Reus en niet veel later schoof Denso Kasius de bal voorlangs. Ook na een vrije schietkans van Boy Deul kon Jong AZ opgelucht ademhalen.
Dieptepass
Na ruim een half uur kwamen de Alkmaarders beter in de wedstrijd. Een fraaie dieptepass van Robin Lathouwers kwam bij de vrij staande Ernest Poku, maar hij kreeg de bal niet onder controle en wipte hem naast.
Rappe tegenstoot
De grootste kans tot dusverre was voor Daryl van Mieghem. De Volendam-aanvaller kon na een rappe tegenstoot vrij schieten, maar Tijs Velthuis redde vlak voor de doellijn.
Kans Taabouni
Met de pauze in aantocht voetbalde Jong AZ zich meermaals knap onder de Volendamse druk vandaan. Dat resulteerde in wat dreigende momenten en een goede kans voor Mohamed Taabouni. Hij omspeelde Kasius, maar schoot in de korte hoek op keeper Filip Stanković. Aan de overzijde profiteerde Volendam op slag van rust bijna van Alkmaars balverlies, maar Van Mieghem schoot in de handen van Reus.
Van Mieghem
Met de tweede helft ruim een kwartier onderweg kwamen de Volendammers op voorsprong. Waar oud-AZ’er Robert Mühren kort daarvoor op Reus schoot was Van Mieghem in de 61e minuut wel succesvol: 0-1.
Knappe reflex
Na de openingstreffer was het aan Reus te danken dat Volendam niet verder uitliep. Van Mieghem kwam vrij voor de goalie, maar hij tikte de bal met een knappe reflex naast. Met nog tien minuten op de klok toonde ook Jong AZ zich weer gevaarlijk. Fedde de Jong probeerde het na een afgeslagen corner met een volley. Zijn poging ging net naast. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor de punten naar Volendam gingen. 
Reus: ‘Die teleurstelling blijft ook na de wedstrijd hangen’
“We begonnen de wedstrijd niet heel goed”, vertelde Reus. “Verder in de eerste helft kwamen we er wat beter in. We deelden speldenprikjes uit maar kwamen niet tot echte kansen. Na rust was dat hetzelfde geval. Volendam kwam weer scherp uit de kleedkamer en wij kregen later pas wat kansjes.” De goalie hield Jong AZ lang in de wedstrijd, maar werd uiteindelijk toch geklopt. “Het is jammer dat we door die ene tegengoal verliezen. Die teleurstelling blijft ook na de wedstrijd hangen.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Volendam 0-1 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Jorn Berkhout, Sem Dirks (82. Misha Engel), Tijs Velthuis; Robin Lathouwers, Bram Franken (77. Iman Griffith), Zico Buurmeester, Maxim Dekker (77. Richard Sedláček); Fedde de Jong, Ernest Poku (88. Ricuenio Kewal), Mohamed Taabouni. 
Opstelling FC Volendam: Filip Stanković; Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, Dean Jamesk (83. Mike Eerdhuijzen); Alex Plat (69. Samir Ben Sallam), Boy Deul, Calvin Twigt (90. Milan de Haan); Daryl van Mieghem (90. Walid Ould-Chikh), Robert Mühren, Ibrahim El Kadiri (69. Martijn Kaars). 
Scoreverloop: 61. Van Mieghem 0-1. 
Gele kaarten: Brian Plat (FC Volendam).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.
Toeschouwers: 400. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl