Jong AZ ontvangt koploper FC Volendam: Supporters Volendam teleurgesteld

Zaanstad- Jong AZ wacht komende vrijdag opnieuw een provinciale derby. Dan komt koploper FC Volendam op bezoek bij de ploeg van trainer Maarten Martens. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur. De supporters van FC Volendam zijn teleurgesteld door het beperkt aantal kaarten- slechts 96- van vrijdag. Dit terwijl de belangstelling vele malen groter is. Zaandam-Wijdewormer is de vaste speellocatie voor Jong AZ en daar is een maximale capaciteit aan verbonden. FC Volendam had graag in het AZ stadion in Alkmaar willen spelen.
De Alkmaarders speelden maandag de beloftenclash met Jong Ajax. Door een doelpunt van Ernest Poku nam Jong AZ in de eerste helft de leiding, maar de Amsterdammers kwamen halverwege het tweede bedrijf op gelijke hoogte. De thuisploeg stond op dat moment met tien man door een rode kaart voor Yusuf Barasi. De 1-1 tussenstand bleef gehandhaafd, waardoor de burenruzie onbeslist bleef.
Eerste treffer
Ernest Poku opende in Zaanstad de score. Na een diepe bal van Joey Jacobs snelde de aanvaller langs de Jong Ajax-defensie en schoot raak. Poku maakte daarmee zijn eerste treffer op profniveau.
Elftal van de Week
Thijs Oosting speelde tegen Jong Ajax een sterke partij. De prestaties van de linksachter leverden hem een plaats op het in Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie.
Bronzen Kampioensschild
Jong AZ-trainer Martens kreeg voorafgaand aan het treffen met Jong Ajax zijn Bronzen Kampioensschild als Beste Trainer van de Eerste Periode uitgereikt. Deze kreeg hij uit handen van Martin Haar.
Geschorst
Door zijn rode kaart is Barasi geschorst. Jong AZ moet zijn topscorer (vier goals) dan ook missen tegen FC Volendam.
UEFA Youth League
Jong AZ’ers Fedde de Jong, Sem Westerveld en Maxim Dekker speelden dinsdag met AZ in de UEFA Youth League. Het trio stond in de basis en bereikte door een 7-0 zege op Gabala SC de volgende ronde. Een paar weken eerder werden de Azerbeidzjanen met 0-4 verslagen. Op 3 en 24 november staan de volgende duels in het Onder 19-equivalent van de Champions League op de rol. Dan treft de ploeg het Franse Angers SCO.
Koploper
FC Volendam is momenteel koploper. De ploeg van trainer Wim Jonk boekte over elf wedstrijden 24 punten. Dat deden de oranjehemden met zeven zeges, drie remises en één nederlaag. Maandag werd nog een 1-0 overwinning geboekt op NAC Breda. Denso Kasius maakte de goal.
Mühren
De Palingboeren hebben met Robert Mühren een oud-AZ’er in de gelederen. De spits – dit seizoen al goed voor negen goals en vier assists – speelde van 2014 tot 2017 in Alkmaar. In 67 wedstrijden was hij zestien keer trefzeker. In het seizoen 2020-2021 werd hij als aanvaller van SC Cambuur uitgeroepen tot Beste Speler van de Keuken Kampioen Divisie.
Oefenduel
Jong AZ en FC Volendam oefenden in de voorbereiding nog tegen elkaar in het Kras Stadion. Na een vroege openingstreffer van Iman Griffith trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Door doelpunten van Mühren, Damon Mirani, Robin Schulte, Kasius, Achraf Douiri en Jim Beers werd het 6-1.
Sedláček
In officiële duels won Jong AZ nog nooit van de Volendammers. Van de acht eerdere ontmoetingen gingen er vijf verloren, drie keer bleef de stand gelijk. Het laatste officiële treffen was op 12 mei, toen Jong AZ met 2-1 onderuit ging. Na een doelpuntloze eerste helft opende Zakaria El Azzouzi de score. Richard Sedláček trok de stand weer gelijk, maar door een treffer van Beers bleven de punten in het vissersdorp.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Ingmar Oostrom. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Marco Ribbink en Kevin Bodde. Boyd van Kommer is aangesteld als vierde official.
Live en kaarten
Jong AZ – FC Volendam is te volgen via AZ’s Twitter-account en het schakelkanaal van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. Kaarten zijn tot vrijdag 12:00 uur online en in het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Er is geen losse verkoop aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.
Jong PSV
Op maandag 1 november gaat Jong AZ op bezoek bij Jong PSV. De aftrap op Sportcomplex De Herdgang is om 20:00 uur. Vier dagen later – op vrijdag 5 november – speelt Jong AZ weer voor eigen publiek. Dan komt MVV Maastricht op bezoek in Zaanstad.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
ADO Den Haag – SBV Excelsior
Almere City FC – Jong PSV
FC Dordrecht – FC Den Bosch
FC Eindhoven – Jong Ajax
Jong AZ – FC Volendam
Jong FC Utrecht – TOP Oss
NAC Breda – MVV Maastricht
Telstar – Helmond Sport
VVV-Venlo – De Graafschap
Zaterdag:
Roda JC – FC Emmen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl