Telstar en FC Volendam spelen historische wedstrijd: Teams in regenboogtenue

Zaanstad- Keukenkampioendivisionisten Telstar en FC Volendam treffen elkaar op 15 oktober als de befaamde Vissersderby wordt afgewerkt. De editie van dit jaar wordt echter nóg specialer, want beide teams treden aan in een uniek regenboogtenue. Deze actie wordt opgezet in het kader van de #AllTogetherChallenge rondom de internationale Coming Out Day op 11 oktober.
Vorig jaar trad Telstar al eens aan in een regenboogtricot, maar het is voor het eerst in de historie van het Nederlandse voetbal dat er twee teams tegen elkaar strijden in regenboogtenue. Deze unieke actie is een onderdeel van de #AllTogetherChallenge, een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen 4.0 (John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB en KNHB) in samenwerking met de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaalvoetbal Mannen, Eredivisie Zaalvoetbal Vrouwen, VVCS, CBV en ESPN.
De centrale boodschap van de actie is dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. De verdere invulling van de #AllTogetherChallenge wordt op een later moment bekendgemaakt.
bron: keukenkampioendivisie.nl